Ο Πατριάρχης Κύριλλος βοήθησε στις διαπραγματεύσεις στο Azovstal για να βγει ο κόσμος


Χωρίς τον Πατριάρχη Κύριλλο, οι διαπραγματεύσεις για το Azovstal δεν θα είχαν καν ξεκινήσει. Δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός για αυτό, - Μητροπολίτης Μητροφάνης

Ο Μητροπολίτης Gorlovsky και Slavic Mitrofan είπε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος παρέχουν συνεχώς ανθρωπιστική βοήθεια στην επισκοπή του. Ηχογράφηση της ομιλίας του προς τους πιστούς της μητρόπολης δημοσίευσε το Pravblog .

Ο Μητροπολίτης Μητροφάνης είπε ότι σε πολλές πόλεις στην εμπόλεμη ζώνη, εκκλησίες και ενορίες καταστράφηκαν

Είπε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτές τις πόλεις, την οποία βοήθεια θα παραδώσει προσωπικά στους ενορίτες.

Μίλησε επίσης για τον ρόλο του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις διαπραγματεύσεις για το Azovstal: «Όταν πήγα στη Μαριούπολη στο Azovstal για διαπραγματεύσεις για να βγάλω κόσμο από εκεί, αυτές οι διαπραγματεύσεις έγιναν και με τη συμμετοχή του Πατριάρχη. και χωρίς αυτόν πιθανότατα δεν θα είχαν καν ξεκινήσει. Ούτε αυτό πρέπει να ξεχαστεί. Λοιπόν, ίσως κάποια στιγμή αργότερα θα υπάρξει χρόνος να μιλήσουμε για αυτό. Και γι' αυτό ο Πατριάρχης δεν μας εγκατέλειψε, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και δεν προσποιείται ότι εδώ δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι αλήθεια. Και δεν μπορώ να σιωπήσω γι' αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου