Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου είναι το πρόβλημα – Αγαπώ τον Χριστό –



Μας πυροβολούν στον Έβρο. 
Μας ξεφτιλίζουν στα Σκόπια. 
Μας ταπεινώνουν στην Κύπρο, στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων..  
Οι κλοπές, οι βιασμοί και οι εγκληματικές ενέργειες χτυπάνε κόκκινο. 

Αλλά το κύριο μέλημα του Πατριάρχη (οικουμενικός δεν είναι σίγουρα) να στείλουν δυνάμεις της αστυνομίας για να βγάλουν τους μοναχούς από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Στην οποία ζούνε δεκαετίες εκεί οι περισσότεροι αλλά ενοχλούν γιατί δεν τάσσονται με τον Πατριάρχη (που κάνει πλάτες σε πάπα και Τούρκους) και δεν θέλουν να εμπορευματοποιηθεί κι άλλο το περιβόλι της Παναγίας. Δύο αφέντες όμως δεν μπορείτε να έχετε… γι αυτό και αδειάζουν οι εκκλησίες μας! 

Ή ME TON XPIΣTO Ή ME TON MAMΩNA
«Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Mατθ. 6,24)

Την πρώτη αλλά κυρίως την τελευταία κουβέντα ξεχνάνε ότι την έχει η ίδια η Παναγία! Αφήστε λοιπόν  τους μοναχούς στην ησυχία τους και μην προκαλείτε με την στάση σας. Το Άγιον όρος είναι ο παράδεισος επί της γης και θέλετε να τον μετατρέψετε σε πεδίο μάχης. 

 Σύμφωνα μάλιστα με νέες πληροφορίες που καταθέτουν οι πηγές του Newsfire.gr είναι ότι η κίνηση της αστυνομίας δεν θα είναι αποκλειστικά απέναντι στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου αλλά ότι θα υπάρξει και κίνηση που θα έχει ως στόχο την εκκένωση του ρώσικου μοναστηριού της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα καθώς επίσης και στο βουλγάρικο, ρουμάνικο και σέρβικο μοναστήρι.

Επομένως φαίνεται, εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, ότι πρόκειται για μία προσπάθεια γενικευμένης εκκαθάρισης από τις διάφορες δυνάμεις όπου μέχρι στιγμής ήταν οι «εγγυήτριες» δυνάμεις του Αγίου Όρους και που εκπροσωπούσαν την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ρωσσία και καθίσταται αντιληπτό ότι εάν και εφόσον οιαδήποτε τέτοια κίνηση λάβει χώρα ιδίως ενάντια στο ρώσικο μοναστήρι οι συνέπειες θα είναι ισχυρές σε επίπεδο διπλωματίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου