Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία "Μη νομιμότητα της αυτοκεφαλίας των σχισματικών"


Στις 26 Οκτωβρίου 2021, το Συμβούλιο των Επισκόπων της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέτασε την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία και επιβεβαίωσε τις προηγούμενες αποφάσεις του, οι οποίες μιλούσαν για τη μη νομιμότητα της αυτοκεφαλίας των σχισματικών της ορθόδοξης Ουκρανικής εκκλησίας και την απαγόρευση του ιερατείου να εισέλθει σε Ευχαριστιακή κοινωνία μαζί τους.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, πρώτο θέμα εξετάστηκε η τρέχουσα θέση της Εκκλησίας στην Ουκρανία. Οι επίσκοποι αποφάσισαν να αναφερθούν στις προηγούμενες αποφάσεις τους, αφήνοντας έτσι αμετάβλητη τη θέση τους για τη μη αναγνώριση της «αυτοκεφαλίας» του σχισματικού «OCU», αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων επικαλούμενη τη δημοσίευση της επίσημης ιστοσελίδας των Πολωνών Ορθοδόξων. Εκκλησία .

Νωρίτερα, η Επισκοπική της Σύνοδος δήλωσε ότι οι αποστάτες που στερούνται την ιερατική χειροτονία δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν την αληθινή Εκκλησία. Ταυτόχρονα, η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβεβαίωσε τη θέση της για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία εκφράστηκε στα Ψηφίσματα Νο. 340 της 9ης Μαΐου 2018 και Νο. 341 της 15ης Νοεμβρίου 2018 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...