115 αντιμήνσια έτοιμα από την Ρωσική εκκλησία να δωθούν στους Αφρικανούς ιερείς


Ο Πατριαρχικός Έξαρχος Αφρικής μίλησε για την προμήθεια όλων των απαραίτητων για τη θρησκευτική λατρεία.

Ο επικεφαλής της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική , Μητροπολίτης Klinsky Leonid (Gorbachev), στο κανάλι του στο Telegram, μίλησε για την προετοιμασία και μεταφορά ειδών και ουσιών απαραίτητων για τη λατρεία σε αφρικανικές ενορίες.

Ο Μητροπολίτης  ανακοίνωσε ότι έγινε η παραλαβή του Τιμίου Χρίσματος. Επίσης, στους 115 από τους 150 Αφρικανούς ιερείς θα δοθούν αντιμήνσια  υπογεγραμμένα από αυτούς . Θα λάβουν και ιερατικούς σταυρούς -αν και στις Εκκλησίες της ελληνικής παράδοσης δεν υπάρχει έθιμο να τίθεται σταυρός σε ιερέα κατά τον αγιασμό, «αλλά τέτοια παράδοση έχουμε. Και οι αφρικανοί κληρικοί μας είναι χαρούμενοι για αυτό», γράφει ο Μητροπολίτης.

«Ένα καραβάνι με όλα τα απαραίτητα για την εκτέλεση θείων λειτουργιών και μυστηρίων καθ' οδόν. Με την ευλογία του Θεού!» - έγραψε ο Μητροπολίτης  δημοσιεύοντας την παραπάνω εικόνα στο κανάλι του.


Καλή διακονία ο Θεός να σας χαριτώνει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...