Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος : Έγιναν ειδικές προσευχές σήμερα για το τέλος του κορωνοϊού



Της Αγιας Τατιάνας εόρταζαν σήμερα στην Ουκρανία και ο Μακαριώτατος Ονούφριος τέλεσε τη Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μάρτυρος Τατιάνας της Ιεράς Μονής Αναστασίας στο χωριό Kovalivka, Μητρόπολη Κιέβου της UOC.

Στις 25 Ιανουαρίου 2022,  ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης κ. Ονούφριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μάρτυρος Τατιάνας της Ιεράς Μονής Αναστασίας στο χωριό Kovalevka της Μητρόπολης Κιέβου.

Τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνυπηρέτησαν ο Μητροπολίτης Bila Tserkva και Boguslav Αυγουστίνος, ο Μητροπολίτης Pochaev Volodymyr, ο Μητροπολίτης Nizhyn και Pryluky Kliment, ο Μητροπολίτης Vinnitsa και Bar Varsonofy, ο Αρχιεπίσκοπος Oleksandr of Horodnitsamianch Βίκτωρ του Μπαρισέφσκι, επίσκοπος Σιλβέστρος του Μπελογόροντ, επίσκοπος Αμβρόσιος του Ζγκουρόφσκι και Επίσκοπος Λαύρ του Ιρπιν. , Επίσκοπος Μαρκ Μποροντιάνσκι και ο κλήρος. Στη λειτουργία προσευχήθηκαν η Ηγουμένη Θεοδόσια (Καρπ), ηγουμένη του μοναστηριού, η Τατιάνα Ζασούχα, η οικογένειά της, ενορίτες και καλεσμένοι του μοναστηριού.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας έγιναν ειδικές προσευχές για το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού, για τους γιατρούς και την ανάρρωση των ασθενών.

Μετά την απόλυση ο Προκαθήμενος μίλησε στο ποίμνιο με κήρυγμα και ευλόγησε τους πιστούς. Επίσης, ο Μακαριώτατος συνεχάρη την Τατιάνα Ζασούχα, εφημέριο του μοναστηριού, για την ονομαστική της εορτή .


Βίντεο :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...