Τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία από Αφρικανούς Ιερείς της Ρωσικής εξαρχίας


Η πρώτη λειτουργία των ιερέων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.

Ιερείς και πιστοί εξέφρασαν την εγκάρδια ευγνωμοσύνη τους προς τον Πατριάρχη Κύριλλο και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη δημιουργία της Εξαρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.

Με την ευλογία του Πατριαρχικού Έξαρχου Αφρικής , Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα στο χωριό Ebuayangu, 24 Αφρικανοί ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις περιοχές Kakamega και Vihiga τέλεσαν την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδ, Έξαρχος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική,το ανακοίνωσε στο τηλεγραφικό του κανάλι .

Αφρικανοί κληρικοί, μαζί με τον ιερέα Γκεόργκι Μαξίμοφ, τέλεσαν τη λειτουργία με συνοδιακό τρόπο για τη νέα αντίληψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Στη λειτουργία τελέστηκε η μνήμη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο και του Πατριαρχικού Έξαρχου Αφρικής Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδ. 

Κατά τη λειτουργία, νέα μετάφραση του Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος στα Σουαχίλι, φτιαγμένο σύμφωνα με τη ρωσική λατρευτική παράδοση και διορθώνοντας πολλές ατέλειες της προηγούμενης μετάφρασης.

Μετά τη λειτουργία, ο ιερέας Georgy Maksimov παρουσίασε εικόνες του ιερού ναού και επίσης παρέδωσε εικόνες για τις εκκλησίες, σταυρούς και ειδικά δημοσιευμένα ορθόδοξα βιβλία προσευχής στα Σουαχίλι στους ιερείς και τους πιστούς. 

Ο ιερέας Georgy Maksimov πραγματοποίησε γενική συνέλευση του κλήρου, όπου συζητήθηκαν πολυάριθμα θέματα σχετικά με την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής. 

Ιερείς και πιστοί εξέφρασαν την εγκάρδια ευγνωμοσύνη τους προς τον Πατριάρχη Κύριλλο και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη δημιουργία της Εξαρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.

Ο Θεός να σας χαριτώνει στο Θεάρεστο πνευματικό σας έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...