"Χάος στο Ντονμπάς" για γενοκτονία μιλάει ο Πούτιν - Η ρωσική εκκλησία στο πλευρό των προσφύγων


Στο Ντονμπάς, αντιπροχθές, έπεφταν κάτι οβίδες αγνώστου ταυτότητας για κάμποσες ώρες. Προχθές κάτι Ουκρανοί "στρατιώτες" του Δεξιού Τομέα σκότωσαν δυο Έλληνες σε χωριό της περιοχής και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους τρεις. Χθες βράδυ έσκασαν κάτι περίεργες βόμβες και κηρύχθηκε γενική επιστράτευση στο Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ, ενώ άρχισε εκκένωση του πληθυσμού προς την νοτιοανατολική Ρωσία, όπου υπάρχουν έτοιμες δομές για την υποδοχή τους. Η εκκένωση αφορά μόνο στις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, επειδή οι άντρες παίρνουν τα όπλα. Ο Μπάιντεν προχώρησε πάλι σε διάγγελμα κατα της Ρωσίας για ακόμα μια φορά


Εδώ και λίγα χρόνια ανακαλύφθηκαν ομαδικοί τάφοι στην Κριμαία, στους οποίους υπάρχουν πολλά πτώματα παιδιών. Χρονολογούνται από τις συγκρούσεις του 2014 με τους Ουκρανούς, αλλά τότε, τα δυτικά ΜΜΕ ξέχασαν να μας πληροφορήσουν, εκτός από μερικά που έκαναν μία και μοναδική αναφορά! Τώρα ο Πούτιν μιλάει για γενοκτονία, πράγμα που του δίνει το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης χωρίς σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το δικαίωμα του το δίνει η νατοϊκή πρακτική, που βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία με πρόσχημα  την προστασία πληθυσμών από γενοκτονία. Οι ΗΠΑ είχαν ονομάσει αυτή την πρακτική Responsibility for Protection!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε εντολή για την επιστράτευση εφέδρων στο στρατό, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με την διαταγή, χιλιάδες πολίτες που ανήκουν στην δύναμη της ρωσικής εφεδρεία θα κληθούν να «περάσουν ταχύρυθμη στρατιωτική εκπαίδευση στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και στα όργανα της κρατικής ασφάλειας και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας».

Ο Μητροπολίτης Μερκούριος ζήτησε να ενταθούν οι προσευχές για ειρήνη και αρμονία.


Ο επικεφαλής της Μητρόπολης του Ντον, Μητροπολίτης Ροστόφ και Νοβοτσερκάσκ Μερκούρι έκανε έκκληση σε σχέση με τα γεγονότα στο Ντονμπάς και κάλεσε για πνευματική και υλική βοήθεια στους πρόσφυγες από το Ντονμπάς, αναφέρει το rostoveparhia.ru.

Ο ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απευθύνθηκε στους επισκόπους, στους προϊσταμένους του τμήματος εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας και κοινωνικής υπηρεσίας, στους προϊσταμένους των επισκοπικών και ενοριακών αδελφοτήτων της Μητρόπολης Ντον.

«Αυτή τη στιγμή, δραματικά γεγονότα στο Donbass εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας. Τα δελτία ειδήσεων περιέχουν απογοητευτικές ειδήσεις για προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο πολίτες. Πρόσφυγες έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο έδαφος της περιοχής του Ροστόφ, ο αριθμός των οποίων είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστεί. Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, χρειάζονται ολοκληρωμένη υποστήριξη και έγκαιρη βοήθεια. Και το χριστιανικό μας καθήκον είναι να τους στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο επικεφαλής της Μητρόπολης Δον.

«Σε αυτό το πλαίσιο, σας απευθύνω έκκληση να παρέχετε πνευματική και υλική βοήθεια σε όσους διαμένουν από το έδαφος της περιοχής του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την κοινωνικά προσανατολισμένη υποδομή της Μητρόπολης του Ντον και πραγματοποιώντας στενή συνεργασία με κρατικές και μη κρατικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. », πρόσθεσε ο ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...