Κιέβου Ονούφριος έκκληση στον Πούτιν "Σταμάτησε αμέσως την αδελφοκτονία" Αγαπώ τον Χριστό


Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Oνουφριος έκανε  έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσίας ζητώντας να σταματήσει αμέσως η αδελφοκτονία.

Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Oνουφριος , έκανε  έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν με αίτημα να τερματιστεί ο πόλεμος. Το πλήρες κείμενο της προσφυγής δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης του UOC .

«Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσίας και ζητάμε να σταματήσει αμέσως ο αδελφοκτόνος πόλεμος. Ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός βγήκαν από τη κολυμβήθρα του Δνείπερου και ο πόλεμος μεταξύ αυτών των λαών είναι επανάληψη της αμαρτίας του Κάιν, ο οποίος από φθόνο σκότωσε τον ίδιο του τον αδελφό», είπε ο Προκαθήμενος του UOC.

Ένας τέτοιος πόλεμος, σύμφωνα με τον λόγο του Μακαριωτάτου, δεν έχει δικαιολόγηση ούτε ενώπιον του Θεού ούτε ενώπιον των ανθρώπων.

«Καλώ όλους στην κοινή λογική, που μας διδάσκει να λύνουμε τα επίγεια προβλήματα με αμοιβαίο διάλογο και αλληλοκατανόηση και ελπίζω ειλικρινά ότι ο Θεός θα μας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και η ειρήνη του Θεού θα βασιλέψει στη γη μας και σε όλο τον κόσμο! ” - με αυτά τα λόγια, ο Προκαθήμενος του UOC ολοκλήρωσε την έκκλησή του στον Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...