Τα υπέροχα μηνύματα που φανερώθηκαν ξανά μέσα απ 'την σειρά του "Αγίου Παϊσίου''


Καλημέρα με την ευχή Του Θεού...

Για μια ακόμη φορά ανακαλύψαμε εχθές την τεράστια δύναμη της τηλεόρασης...
Μια δύναμη που θα μπορούσε εάν χρησιμοποιείτο σωστά και προς όφελος των ανθρώπων να διατηρούσε την ειρήνη και την ομόνοια σε όλο τον κόσμο.

Πάνε πολλά χρόνια που η τηλεόραση έχει εγκλωβιστεί στο βήμα της επιτυχίας, της κερδοφορίας και της κατευθυνόμενης προβολής νέων αρχών και αντιλήψεων..

Όμως εχθές είδαμε μια σειρά η οποία φανέρωσε στο γυαλί της τηλεόρασης ένα μοναδικό πράγμα.....Εφανερώθη το πόσο όμορφη και αληθινή είναι η απλότητα που έχουμε χάσει. Η αγνότητα της ψυχής που έχει μεταμορφωθεί.

Ο ρόλος του καθενός μας μέσα στην ζωή και πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει και να ενδυναμώσει τον αδερφό μας.

Η σοφία του να αποφασίζουμε για το εμείς και όχι για το εγώ.

Φανερώθηκε μια ξεχασμένη ευλάβεια του Ιερέα προς Τον Θεό, του ποιμνίου προς τον Ιερέα, των παιδιών προς τους γονείς και παππούδες, των πιστών προς Τον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο και όλων των Αγίων.....

Είδαμε μια σειρά η οποία μας αποτύπωσε πως ο άνθρωπος ζούσε βιωματικά με Τον Θεό. Είδαμε την απλότητα στο παιχνίδι των παιδιών και την όμορφη έκφραση του λόγου τους εν συγκρίσει με το σήμερα, είδαμε την κοινή προσευχή των γονέων ενώπιον Του Θεού με λόγια καρδιάς, είδαμε και σκηνές από το Ευαγγέλιο όπως τον ποιμήν τον καλόν ακολουθούν τα πρόβατα, είδαμε στην πράξη την εντολή να τιμάς τον πατέρα σου και την μητέρα σου, είδαμε πως κερδίζετε ο απόλυτος σεβασμός για τους άνδρες χωρίς να εξασκούν βία ή αυταρχισμό και εξουσία αλλά αληθινή αγάπη και αφοσίωση προς τις γυναίκες τους,  είδαμε διάκριση, είδαμε την σημασία του τάματος, είδαμε που πρέπει να εναποθέτουμε την ελπίδα μας μπροστά σε μια απειλή, σχεδόν καταλάβαμε το πόσο λάθος είμαστε σε μια εποχή που ο μέσος άνθρωπος έχει πρόσβαση σε όλα και παραπονούμαστε διότι αντικρίζοντας την ανέχεια, την σκληρή εργασία, την φτώχεια και τον ξεριζωμό εκείνων των ανθρώπων σχεδόν  νιώσαμε ότι εμείς σε μια ίδια περίπτωση σήμερα δεν θα κουβαλούσαμε τις Ιερές Εικόνες αλλά τα κινητά μας και όλη την κινητή περιουσία μας άρον άρον ώστε να γλιτώσουμε.

Πραγματικά είναι ευλογημένη η προσπάθεια και ο μόχθος όλων αυτών που ετοίμασαν αυτή την σειρά διότι θα ξυπνήσει μνήμες και συμπεριφορές που τις έχουμε καταργήσει ενώ βρίσκονται στο DNA του Έλληνα αλλά τις έχουν κρύψει τα μυαλά μας και η δήθεν πρόοδος...

Αν κάποιοι γοητεύονται σήμερα από τις ίντριγκες, τις βεντέτες, τους παράνομους έρωτες, την εκδίκηση, την προδοσία, τους σκοτωμούς, τους βιασμούς και την συγκάλυψη εγκλημάτων και φοβερών μυστικών αλλά και κάποιοι που δυστυχώς τα κάνουν πράξη είναι γιατί έπαιρναν συνεχώς αυτή την τροφή από την τηλεόραση και κατά συνέχεια από όλους μας, ίσως τώρα βλέποντας την σειρά για τον Άγιο Παΐσιο να ανακαλύψουν και άλλα στοιχεία που έχει δωρίσει ο Θεός και τα είχαν ξεχασμένα..

Με την ευχή του Αγίου Παϊσίου ο οποίος και μετά την κοίμηση του ακόμα χάριτι Θεού ευεργετεί και νουθετεί τις ψυχές μας προς Δόξαν Θεού.... Θαυμαστός ο Θεός εν τοίς Αγίοις Αυτού.

Υ.Γ. Φανταστείτε να διαβάζαμε το Ιερό Ευαγγέλιο όπως βλέπουμε τηλεόραση, δεν θα υπήρχε σήμερα τίποτα πάνω στον κόσμο που να μας συνεπαίρνει τόσο όσο ο Θείος Λόγος.

      - Ο Ανάξιος - Ενορία Μεγάρχης !!

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΆΒΟ ΤΟ MEGAΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΙΜΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ Ή ΤΑΙΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμένουμε να δούμε στη μικρή οθόνη και την ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο. Μακάρι να συνέλθουμε και να καταλάβουμε πως μόνο κοντά στον Θεό θα σωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...