Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σταματήσε την δημιουργία πάρκου στο Όρος των Ελαιών


Οι χριστιανικές διαμαρτυρίες ανάγκασαν τις ισραηλινές αρχές να εγκαταλείψουν την κατασκευή ενός πάρκου στο Όρος των Ελαιών

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αντιτάχθηκε στα αναπτυξιακά σχέδια.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες από τις κύριες χριστιανικές ομολογίες στην Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τους ιερούς τόπους του Χριστιανισμού στο Όρος των Ελαιών στο συγκρότημα του εθνικού πάρκου. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, η απόφαση για πάγωμα των κατασκευών ανακοινώθηκε από την Κρατική Υπηρεσία Φύσης και Πάρκων, αναφέρει το apnews.com.

Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, καθώς και της Αρμενικής και της Καθολικής Εκκλησίας, έγραψαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος του Ισραήλ εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία και κατηγορηματική αντίρρηση» για το σχέδιο ανάπτυξης του πάρκου στην ανατολική πλαγιά του Όρους των Ελαιών.

Οι εκκλησίες δήλωσαν ότι θα σπάσει μια μακροχρόνια κατάσταση πραγμάτων και στοχεύει στην «κατάσχεση και εθνικοποίηση ενός από τα πιο ιερά μέρη για τον Χριστιανισμό και αλλαγή της φύσης του».

Ο Farid Jubran, Γενικός Σύμβουλος της Custodia των Αγίων Τόπων της Καθολικής Εκκλησίας, σημείωσε ότι η ένταξη στο εθνικό πάρκο της περιοχής στην οποία βρίσκεται η εκκλησιαστική περιουσία, «θέτει τον έλεγχο στα χέρια ανθρώπων που δεν έχουν άλλο στόχο παρά για να σβήσει τυχόν μη εβραϊκά χαρακτηριστικά σε αυτό το βουνό.» .

Το Όρος των Ελαιών  στην ανατολική Ιερουσαλήμ δεσπόζει στην Παλιά Πόλη και είναι ιερό για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. Η ανατολική πλευρά των βουνοπλαγιών είναι διάσπαρτη με ναούς διαφόρων δογμάτων της ευαγγελικής παράδοσης.

Η Ιερή Πόλη είναι το συναισθηματικό επίκεντρο μιας ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης για περισσότερο από έναν αιώνα, και ακόμη και μικρές αλλαγές στο εύθραυστο status quo της Ιερουσαλήμ μπορεί να οδηγήσουν σε βία. Οι Παλαιστίνιοι βλέπουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους και το Ισραήλ ως ενωμένη πρωτεύουσά τους.

 

https://pravlife.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...