Η καρδιά της Θεοτόκου ραγίζει όταν βλέπει όλη αυτή την τρέλα των παιδιών Της!


Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτοπόλεως Λουκάς προέτρεψε τον κλήρο να μην σπείρει διχόνοια και σύγχυση μεταξύ του ποιμνίου.

Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτοπόλεως Λουκάς υπενθύμισε στους κληρικούς ότι το κύριο καθήκον τους είναι να προσεύχονται για ένα γρήγορο τέλος του πολέμου.

«Τώρα, που πρέπει όλοι μαζί να προσευχηθούμε για την ταχεία εγκαθίδρυση της ειρήνης στην πολύπαθη Πατρίδα μας, κάποιοι κληρικοί, υποκύπτοντας στα συναισθήματα και το περήφανο πάθος, σπέρνουν διχασμό. Είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για αυτό ή εκείνο; Είναι αυτό το πρώτο μας μέλημα σε μια τόσο τρομερή εποχή;» έγραψε ο Μητροπολίτης Λουκάς.

κάθε πόλεμος είναι έργο του διαβόλου.

«Για μένα, όχι μόνο ως επίσκοπο, αλλά και ως ορθόδοξο άτομο, το πιο τρομερό είναι ότι άνθρωποι που βγαίνουν από την ίδια γραμματοσειρά, των οποίων οι μητέρες προσεύχονται στην ίδια Εκκλησία, στο στήθος των οποίων κρέμονται οι ίδιοι σταυροί, σκοτώνουν τον καθένα. άλλα. Και οι δύο διαβάζουν τις ίδιες προσευχές πριν από τη μάχη και στρέφονται στον ίδιο Θεό. Η καρδιά της Θεοτόκου ραγίζει όταν βλέπει όλη αυτή την τρέλα των παιδιών Της! Καλώ και ζητώ από τον κλήρο της επισκοπής Zaporozhye - σταματήστε να σπέρνετε σύγχυση στο ποίμνιό μας, μην ακολουθήσετε το παράδειγμα του διαβόλου. Θυμηθείτε, ενώπιον του Θεού θα πρέπει να απαντάτε για κάθε λέξη!» Ο επίσκοπος έστειλε αυτά τα λόγια στον κλήρο.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά σας – να δείξετε την εικόνα του Χριστού σε αυτόν τον κόσμο: να λυπηθείτε όλους, να ελεήσετε όλους, να δείξετε θυσιαστική αγάπη και να μην εμπλακείτε σε πολιτικά παιχνίδια », συνόψισε ο επίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...