Μπορεί ο Πούτιν να πηγαίνει εκκλησία, να κοινωνεί αλλά ταυτόχρονα να σκοτώνει ; Κύπρου Χρυσόστομος


Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος είπε «πως αυτό που κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ένα τεράστιο λάθος. Θέλει να ισοπεδώσει μια μεγάλη χώρα και δεν τον ενδιαφέρουν πόσες ψυχές θα φύγουν από αυτή του πράξη. Ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και πρέπει να τη σεβόμαστε».

Σημείωσε πως, «μπορεί ο κος Πούτιν να πηγαίνει εκκλησία, να κάνει μετάνοιες,να βάζει τον σταυρό του, να κοινωνεί αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει.Αυτή είναι η Ορθοδοξία του;»

Στις δηλώσεις του ο Μακαριότατος τόνισε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ίδιο, για την στήριξη της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής εκκλησίας και απέρριψε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε ήταν εκκλησιαστικό.

«Δεν διαψεύσθηκα εγώ, αλλά διαψευσθήκαν οι αδελφοί που έλεγαν ότι το Ουκρανικό θέμα είναι Θεολογικό, εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε πέρα για πέρα ότι είναι πολιτικό. Είναι την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Πούτιν, που ήθελε από την αρχή και έμπλεξαν μέσα το εκκλησιαστικό», ανέφερε.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως έχει πίστη, θάρρος και δεν υπολογίζει τίποτα.

«Τα έχω όλα στο Θεό, σε εκείνον αφήνω τις ελπίδες μου και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...