Μητροπολίτης Ζίνκεβιτς : Οι άντρες που έφυγαν από την Ουκρανία θα μείνουν ακοινώνητοι

Ο Μιχαήλ Ζίνκεβιτς, ο «μητροπολίτης» της εκκλησίας του Επιφανίου  θεωρεί προδότες τους άνδρες που φεύγουν στο εξωτερικό ή στα Καρπάθια. Δήλωσε, η εκκλησία δεν θα λαμβάνει κοινωνία και κηδείες. Αυτό ανέφερε στην εκπομπή " Στην πραγματικότητα " στο Channel 12 στις 28 Φεβρουαρίου.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όσους έφυγαν από την Ουκρανία, να δικαιολογήσουν την ανάγκη διατήρησης των οικογενειών τους. Μπορείτε να πάρετε την οικογένειά σας στην Πολωνία, αλλά οι άνδρες πρέπει να επιστρέψουν. Και δεν χρειάζεται να παίρνετε γιους άνω των 20 ετών στα Καρπάθια ή στο εξωτερικό. Πρέπει να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Το θεωρώ ντροπή και προδοσία. Αποφασίσαμε ότι τέτοιοι προδότες δεν θα λάβουν Θεία  κοινωνία και κηδείες. Υπάρχει ακόμη χρόνος να αλλάξουμε τη θέση μας. Καλώ όλους να επιστρέψουν στην Ουκρανία, να οπλίσουν και να υπερασπιστούν το έδαφός τους», είπε ο Ζίνκεβιτς.

Επίσης  ο «Αρχιεπίσκοπος» Yevstratiy Zorya έγραψε στο Facebook ότι ο επικεφαλής της OCU δεν έφυγε στην Ελλάδα και δεν έβγαλε χρήματα OCU στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...