Χάρκοβο - Βορβάδιζαν την πόλη, και οι πιστοί έκαναν λιτανεία τις εικόνες χωρίς φόβο



Κατά τη διάρκεια της πομπής της Ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας στους δρόμους του Χάρκοβο, ο Προϊστάμενος της πανεπιστημιακής εκκλησίας με προσευχές ράντισε αγιασμό τα κτίρια που είχαν πληγεί από βομβαρδισμούς.

Στις 26 Απριλίου 2022, η κοινότητα της πανεπιστημιακής εκκλησίας προς τιμή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου της επισκοπής Χάρκοβο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία υπέφερε από βομβαρδισμούς, πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους του κεντρικού τμήματος του Χάρκοβο, ο αρχιερέας Yevhen.

Τη ΛαμπρόΤρίτη, ημέρα εορτασμού της Ιβηρικής Εικόνας της Θεοτόκου, παρά τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό της πόλης, τελέστηκε Πασχαλινή λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου.


Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία, οι ενορίτες αποκατέστησαν παράθυρα, εικόνες και εκκλησιαστικά σκεύη, τα οποία υπέστησαν ζημιές από την επίθεση με ρουκέτα στο κέντρο της πόλης στις 2 Μαρτίου, το κύμα έκρηξης της οποίας κάλυψε και την εκκλησία του πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, ο πατέρας Ευγένιος ράντισε με αγιασμό τα κτίρια που είχαν καταστραφεί από τις εκρήξεις και έκανε στάσεις για να διαβάσει ευαγγελικές περικοπές.

«Η παράδοση της Εκκλησίας να κάνει πομπές του σταυρού κατά τη διάρκεια καταστροφών έχει δείξει επανειλημμένα τα θαύματα της προσευχής των πιστών. Και ελπίζουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ο Πανάγαθος Κύριος θα μας χαρίσει την πολυαναμενόμενη ειρήνη μέσω των προσευχών των Ορθοδόξων Χριστιανών», είπε ο ιερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέγα Σπήλαιο – Εξαφανίστηκαν οι μοναχοί και την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Καλάβρυτα: «Χουνέρι» Μοναχών στον Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Μέγα Σπήλαιο – Πώς τον υποδέχθηκαν στον απόηχο των «ομόφυλων»! – Η περ...