Ποιος είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος που έχει τον Χριστό ; Βάλε εκεί τον Χριστό για να τον έχεις πάντα




Ο άνθρωπος που έχει τον Χριστό μόνο στα χείλη του, δεν έχει πραγματικά τον Χριστό. Ούτε αυτός που έχει τον Χριστό μόνο πάνω στο χαρτί, δεν έχει τον Χριστό. Ούτε αυτός που έχει τον Χριστό μόνο πάνω στον τοίχο, δεν έχει τον Χριστό. Ούτε αυτός που έχει τον Χριστό σε ένα μουσείο του παρελθόντος, έχει τον Χριστό.


Ένας άνθρωπος έχει αληθινά τον Χριστό, όταν Τον έχει στην καρδιά του. Γιατί ο Χριστός είναι η Αγάπη και ο θρόνος της Αγάπης είναι η καρδιά!

Εάν ο Χριστός είναι στην καρδιά σου, τότε για εσένα, ναι είναι Θεός! Αν όμως είναι μόνο στα χείλη σου, ή στο χαρτί ή στο τοίχο, ή στο μουσείο, ακόμα κι αν Τον αποκαλείς Θεό, για σένα Αυτός δεν είναι παρά ένα παιχνίδι. Πρόσεχε λοιπόν, άνθρωπε, γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον Θεό χωρίς τιμωρία.

Η καρδιά φαινομενικά είναι ένα μικρό όργανο, αλλά όμως ο Θεός χωράει και μπορεί να κατοικήσει σε αυτήν. Όταν ο Θεός κατοικεί εκεί, τότε είναι γεμάτη και υπερχειλίζει και τίποτα άλλο δεν μπορεί να χωρέσει σε αυτή. Ακόμη κι αν όλος ο κόσμος εγκατασταθεί σε αυτή, θα παραμένει άδεια χωρίς τον Θεό.

Αδελφοί, αφήστε τον Χριστό, τον αναστάντα και ζωντανό Κύριο, να εκχύσει μέσα στις καρδιές σας πίστη και οι καρδιές σας θα γεμίσουν, θα πλημμυρίσουν. Εκείνος δεν μπορεί να εισέλθει και να κατοικήσει στις καρδιές σας παρά μόνο μέσω της πίστης σας. Αν δεν έχετε πίστη, ο Χριστός θα μείνει μόνο στα χείλη σας ή στο χαρτί, ή στον τοίχο, ή στο μουσείο του παρελθόντος. Τι όφελος θα έχετε από αυτό;

Τι όφελος υπάρχει να έχεις τη ζωή στα χείλη σου και στην καρδιά σου τον θάνατο; Διότι, εάν κρατάς τον κόσμο στην καρδιά σου και τον Χριστό στα χείλη σου, κρατάς τον θάνατο στην καρδιά σου και τη ζωή στα χείλη σου. Το νερό στα χείλη του διψασμένου δεν βοηθάει. Βάλε τον ζωντανό Χριστό στην καρδιά σου και τότε θα εμποτιστείς από την αλήθεια και θα νιώσεις άρρητη γλυκύτητα.

Ω Αναστημένε Κύριε, καθάρισε τις καρδιές μας από τους θανάσιμους επισκέπτες που κατοικούν σε αυτή, και εσύ ο ίδιος έλα και σκήνωσε μέσα στις καρδιές μας, για να ζούμε αληθινά και να Σε δοξάζουμε.

Οτι Σοί πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις, εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.


Από το βιβλίο: «Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, Πνευματικό ημερολόγιο- Ο Πρόλογος της Αχρίδος, Βίοι Αγίων, Ύμνοι, Στοχασμοί και Ομιλίες για κάθε ημέρα του χρόνου. Απρίλιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και έρχονται δειλά–δειλά να ξαναπιάσουν στασίδι στις εκκλησίες οι Σοδομίτες βουλευτές !!

Διαβάζουμε στα Πατρινά ΜΜΕ  Λεκτική επίθεση δέχθηκε η Αχαιή Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, από τον Πατέρα Αθανάσιο ...