Έκτακτο : Νεκροί & τραυματίες μοναχοί μετά από βορβαρισμούς σε μοναστήρι στην Ουκρανία


Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί Μοναχοί μετά από βορβαρισμούς στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση πριν λίγο :

Οι μοναχοί της Λαύρας Σβιατογκόρσκ σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δύο κτίρια του μοναστηριού υπέστησαν ζημιές.

Στις 30 Μαΐου 2022, η Λαύρα Svyatogorsk υπέστη βομβαρδισμούς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Αυτό ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ντονέτσκ και Μαριούπολης Ιλαρίωνας στη σελίδα της μητρόπολης Ντονέτσκ στο Facebook . 

«Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνω ότι το 3ο και το 4ο μοναστικό κτήριο της Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως του Σβιατογκόρσκ υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Κατά τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν ο κοσμήτορας της Λαύρας Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων, ο μοναχός Αριστοκλής και η μοναχή Βαρβάρα.

Τραυματίστηκαν οι Ιερομόναχοι Ιωάσηφ και Αμφιλόχιος, καθώς και ο Ιεροδιάκονος Αλίπιος. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών λαϊκών είναι προς το παρόν άγνωστος. Ζητώ τις  προσευχές σας για την ανάπαυση των νεκρών και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», έγραψε ο επίσκοπος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λαύρα Σβιατογκόρσκ βομβαρδίστηκε στις 13 Μαρτίου και στις 4 Μαΐου 2022. Στις 8 Μαΐου, το μοναστήρι της Λαύρας στο χωριό Dolina καταστράφηκε ολοσχερώς , στις 10 Μαΐου το μοναστήρι στην Adamovka υπέστη ζημιές , στις 20 Μαΐου ο ναός του μοναστηριού στο Bogorodichny καταστράφηκε ολοσχερώς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...