Πιστοί σέρνουν στα δικαστήρια τον Μητροπολίτη Αργολίδος και η εκκλησία σιωπά !!



Εκτός ελέγχου διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση του «θαυματουργού»  ναού των αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, υποστηρικτές του οποίου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καταθέτοντας μήνυση και αγωγή κατά του μητροπολίτη Αργολίδος επειδή σύμφωνα με τους ίδιους τα λεγόμενα του ιεράρχη έθιξαν την προσωπικότητα του ιερέα τους αλλά και των ιδίων.

Όπως δημοσίευσε χθες ιστοσελίδα, συντάκτες της οποίας ισχυρίζονται συχνά ότι προέρχονται από τον κύκλο των υποστηρικτών του ιερέα του Λυκαβηττού, 23 πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σε μήνυση κατά του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, τον οποίο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εγκαλούν για «συκοφαντική δυσφήμηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα κατατέθηκε και  «αγωγή για προσβολή προσωπικότητας».

Στο κείμενο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα αναφέρεται πως οι μηνυτές του μητροπολίτη υποστηρίζουν ότι ο ιεράρχης «προσέβαλε την πίστη μας και εμάς τους ίδιους βάναυσα και με δόλο, μη σεβόμενος πως έχουμε άρρωστα παιδιά, άρρωστους γονείς, και επιλέγουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία για πνευματική παρηγοριά, παρουσιάζει όλους εμάς που έχουμε επισκεφθεί την εν προκειμένω Εκκλησία, τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, ως μέλη ομάδας που ουσιαστικά διαπράττει απάτες, και ως ανθρώπους που καταμαρτυρούμε ψέματα ή έχουμε δόλιους και αλλότριους στόχους».

Το πλέον ενδιαφέρον στο κείμενο που δημοσιεύεται είναι πως οι μηνυτές δηλώνουν ότι σέβονται μεν τον μητροπολίτη αλλά αναγκάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον του για να προστατεύσουν την πίστη! «Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να στραφούμε νομικά εναντίον Ιεράρχου, τον οποίο σεβόμαστε απόλυτα, όμως νιώθουμε πως οφείλουμε να υπερασπιστούμε την Ορθόδοξη Πίστη μας» γράφουν χαρακτηριστικά. 

Το παράδοξο σε όλο αυτό είναι πως οι πολίτες που θεωρούν εαυτούς υποστηρικτές της πίστης δεν στράφηκαν στην Εκκλησία κατά του μητροπολίτη όπως θα περίμενε ο οποιοσδήποτε αλλά στην πολιτική Δικαιοσύνη.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι η αναφορά που συμπεριλαμβάνεται στο ίδιο δημοσίευμα σύμφωνα με την οποία ο ναός του Λυκαβηττού δεν έχει καμία σχέση με την ενέργεια των είκοσι τριών που δηλώνουν οτι δρουν αυτοβούλως «Ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πρωτοβουλία μας αυτή και σε καμία περίπτωση δεν την έχει υποκινήσει ή προκαλέσει. Δρούμε αυτοβούλως ως Έλληνες πολίτες που τους καταπατήθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα της Πίστεως» γράφουν χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της έκτασης που έχει πάρει το ζήτημα, για το οποίο η επίσημη Εκκλησία αρνείται να πάρει την οποιαδήποτε δημόσια θέση, είναι πως οι υπογράφοντες την  μήνυση και την αγωγή δεν προέρχονται μόνο από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο ναός αλλά ακόμη και από την Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση τείνει να λάβει χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτής του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της άλλης ομάδας που εμφανιζόταν υπό τον τίτλο «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οπαδοί των οποίων «βομβάρδιζαν» τα Πρωτοδικεία της χώρας με μηνύσεις και αγωγές κατά του Δημοσίου υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό προστατεύουν το Σύνταγμα, την έννομη τάξη και τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας.

Πλέον μετά και από αυτή την κίνηση είναι εμφανές πως η υπόθεση ξεπερνά κατά πολύ τις περί θαυματουργίας ή μη συζητήσεις, αφού πλέον το ερώτημα είναι ποιος τελικά ελέγχει το τι συμβαίνει σε αυτό το εκκλησάκι 200 μέτρα από το συνοδικό μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πηγή :

Orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...