"Αν είναι δυνατόν" Η Λιθουανία απαγορεύει στον Πατριάρχη Κύριλλο την είσοδο στην χώρα


Οι λιθουανικές αρχές έχουν συμπεριλάβει τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη λίστα των «ανεπιθύμητων προσώπων» - τώρα δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα. 

Η Δημοκρατία της Λιθουανίας απαγόρευσε στον αρχηγό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , Πατριάρχη Κύριλλο , την είσοδο στη χώρα λόγω της υποστήριξής του στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει το BNS επικαλούμενο το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο στενότερος σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένας από τους πιο ενεργούς υποστηρικτές του πολέμου κατά της Ουκρανίας, ο οποίος έχει μιλήσει επανειλημμένα θετικά δημόσια για τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Λιθουανία, ο Πατριάρχης Κύριλλος προστέθηκε στον κατάλογο των ανεπιθύμητων προσώπων στις 23 Ιουνίου 2022, αλλά το Βίλνιους το ανακοίνωσε δημοσίως στις 27 Ιουλίου 2022.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη Λιθουανία μέχρι τις 23 Ιουνίου 2027, γράφει το BNS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...