Μητροπολίτης Ονούφριος σε Ρώσους αιχμαλώτους : Θέλω να ευχηθώ στον Κύριο να σας επιστρέψει στην πατρίδα σας, τις οικογένειες σας»


Ο Μακαριώτατος Ονούφριος απευθύνθηκε στους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου
20 Αυγούστου 2022


Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας δέχθηκε αιχμαλώτους πολέμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ και τους προέτρεψε να μεταφέρουν στην πατρίδα τους ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει, ότι οι Ουκρανοί θέλουν ειρήνη.

Στις 18 Αυγούστου 2022, ο Μητροπολίτης δέχθηκε μια ομάδα Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, οι οποίοι προσήχθησαν με πρωτοβουλία και βοήθεια του δημοσιογράφου και μπλόγκερ Βλαντιμίρ Ζόλκιν. Το βίντεο της συνάντησης δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Zolkin στο YouTube .

Ο Μακαριώτατος Ονούφρυ τέλεσε προσευχή σε μια από τις εκκλησίες της Λαύρας, μετά την οποία μίλησε στους κρατούμενους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Θέλω να ευχηθώ στον Κύριο να σας επιστρέψει στην πατρίδα σας, τις οικογένειες σας», είπε ο Μακαριώτατος. - Για να βλέπετε μητέρες, αδερφές, συζύγους, παιδιά, αδέρφια, φίλους. Θα ήθελα να τους πείτε αυτά τα λόγια: δεν θέλουμε τον πόλεμο που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία. Δεν θέλουμε να καταστραφούν οι πόλεις και τα χωριά μας, οι άνθρωποι μας και οι δικοί σας να χαθούν. Δεν θέλουμε οι μητέρες, ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Ρωσία, να συναντούν τους νεκρούς γιους τους και να τους κλαίνε με πικρά, απαρηγόρητα δάκρυα. Πρέπει να σταματήσει, μπορεί να σταματήσει».

Ο Μακαριώτατος είπε ότι είναι δυνατόν να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά όχι με τη δύναμη των όπλων, όχι με τη δύναμη της ανθρώπινης αλήθειας. Αλλά η θεϊκή αγάπη.

«Πρέπει να βρούμε μια λέξη αγάπης που θα μπορούσε να σωπάσει τα όπλα, να σταματήσει τους πυραύλους. Θέλουμε να υπάρχει ειρήνη», σημείωσε ο Μητροπολίτης. – Η UOC μας έκανε τα πάντα για να ζήσουν οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας με ειρήνη, αρμονία και αγάπη. Αποδείχθηκε όπως έγινε. Αλλά ακόμα κι αν έχει συμβεί το κακό, πρέπει να σταματήσει. Είθε ο Κύριος να δώσει στους κυβερνήτες μας κουράγιο, λογική, σοφία να βρουν αυτόν τον λόγο αγάπης που σταματά κάθε κακό. Θέλω να ευχηθώ ο Θεός να σας κρατήσει, όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης. Ο πόλεμος δεν είναι το μέσο με το οποίο μπορεί κανείς να επιτύχει την ενότητα μεταξύ των λαών, μεταξύ των οικογενειών. Η βία δεν μπορεί να δημιουργήσει ενότητα, η ενότητα δημιουργείται από την αγάπη. Και η αγάπη είναι Θεός. Αυτός που προσεύχεται και εκπληρώνει τις θείες εντολές είναι άνθρωπος του Θεού. Ο Θεός να ευλογεί τα εδάφη μας με ειρήνη».

«Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε ή όχι, αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι (συμμετέχετε στον πόλεμο - Εκδ.). Δεν μπορείτε να σκοτώσετε ο ένας τον άλλον. Ο θάνατος δεν ωφελεί κανέναν, αλλά μόνο η θλίψη σε κάθε σπίτι. Είναι ντροπή οι λαοί που βγήκαν από την ενιαία πηγή του Βαπτίσματος να πολεμούν μεταξύ τους. Και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η τρέλα», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...