Ουκρανός βουλευτής υποστηρίζει ότι η ερωμένη του Πούτιν μπήκε στο Άγιον Όρος τον Αύγουστο

Δημόσια καταγγελία του Ουκρανού βουλευτή Dmytro Natalukha σχετικά με Έλληνες εφοπλιστές και το Άγιο Όρος: Μπήκε η ερωμένη του Πούτιν στο Περιβόλι της Παναγίας;...

Έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής στις 23 Αυγούστου:

Επίλεκτη κοινωνία!

Φυσικά, συγχαίρω όλους μας για την Ημέρα της Σημαίας και εύχομαι σύντομα να υψώσουμε την ουκρανική σημαία στις κεντρικές πλατείες της Συμφερούπολης, του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ (καλά, ίσως και στο Μπέλγκοροντ και το Ροστόφ).

Αλλά αυτή τη σημαντική ημέρα, θέλω να επιστήσω τη συλλογική σας προσοχή στη σημαία μιας άλλης χώρας, υπό την οποία η Ρωσία διεξάγει συχνά το εμπόριό της με αιματηρό πετρέλαιο στον κόσμο.

Δυστυχώς μιλάμε για την Ελλάδα.

Δυστυχώς -γιατί σε αυτούς τους 6 μήνες (και στη διάρκεια της ζωής μου) επικοινώνησα με πολλούς Έλληνες- από την κυρία Πρόεδρο Σακελλαροπούλου μέχρι έναν απλό ταξιτζή στην Αθήνα, από έναν διανοούμενο του Κέμπριτζ, μέχρι έναν ορθόδοξο ιερέα από τη Θεσσαλονίκη. Και με κάποιο τρόπο καταφέραμε να βρούμε μια κοινή γλώσσα με όλους αυτούς και τελικά να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει έναν απολύτως βάρβαρο πόλεμο και πρέπει να σταματήσει και να τιμωρηθεί, και ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να κάνει τα πάντα για να στερήσει από τη Μόσχα τους πόρους για να συνεχίσει τον πόλεμο.

Όλος ο πολιτισμένος κόσμος, αλλά μην λάβεις υπ' όψιν τον Μαρτίνο από την Ελλάδα.
Αλλά εδώ χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Γνωρίζετε λοιπόν ότι το 35% της συνολικής ρωσικής διακίνησης πετρελαίου μεταφέρεται από ελληνικούς μεταφορείς;
Τώρα το γνωρίζετε.
Η ευρωπαϊκή αυτή χώρα κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι οι πλοιοκτήτες της μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, με άλλα λόγια, βοηθούν τη Ρωσική Ομοσπονδία στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Oleksandr Novikov και Oleksii Makeiev και εγώ στην ομάδα McFaul-Yermak επιστήσαμε την προσοχή σε αυτό.

Τα μέλη της ομάδας ξεκίνησαν εργασίες για να σταματήσουν τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου υπό ελληνική σημαία και η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας κατέγραψε μια από τις κύριες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, την εταιρεία του Ανδρέα Μαρτίνου (Minerva Marine) στο μητρώο των χορηγών πολέμου.

Μπορώ να μιλάω για την οικογένεια Μαρτίνου για πολύ καιρό, αλλά το πιο χαρακτηριστικό, κατά τη γνώμη μου, είναι το εξής: Ο αδερφός του συγκεκριμένου εφοπλιστή -Θανάσης (Αθανάσιος) Μαρτίνος- είναι ο σημερινός διοικητής του Αγίου Όρους.

Και αυτό το γεγονός, στην ιστορία του «Ρωσία-πετρέλαιο-Ελλάδα-πλοιοκτήτης-Άθως», κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο ενδιαφέρον.

Είναι ο διορισμένος διοικητής αυτού του γνωστού όρους, που σε τακτική βάση δέχεται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων: Σόιγκου, Μισούστιν, Μεντβέντεφ και άλλες πολιτικές «ελίτ».

Δεν θα είναι περιττό να αναφέρουμε ότι στους εκπροσώπους της ουκρανικής πολιτικής, κυρίως μέλη του πρώην Κόμματος των Περιφερειών, OPZZH (σ.μ. ρωσόφιλου κόμματος στην Ουκρανία) και ακόμη ενεργά κοινοβουλευτικά κόμματα (κυρίως αφοσιωμένα στη Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία), άρεσε να κάνουν ένα προσκύνημα σε αυτό το βουνό.

Στη θέση των Ουκρανικών αρχών, θα έλεγχα τις ημερομηνίες επισκέψεων Ρώσων και Ουκρανών (ρωσόφιλων) πολιτικών. Υποθέτω ότι ο συσχετισμός και η σύμπτωση δεν θα εκπλήξουν κανέναν.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Νεβζόροφ επέστησε την προσοχή σε ένα ενδιαφέρον γεγονός. Σύμφωνα με το κανάλι του στο Telegram, ήταν ο διοικητής του Αγίου Όρους Μαρτίνος που επέτρεψε στην ερωμένη του Πούτιν Αλίνα Καμπάεβα να εισέλθει στο Άγιο Όρος αυτόν τον Αύγουστο χρησιμοποιώντας πλαστό διαμονητήριο. Με το ψεύτικο όνομα Alik Maratovych Kabaev.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν το γνώριζε, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται ούτε για τους άνδρες να φτάσουν στο Άγιο Όρος, απαιτείται ειδική άδεια (διαμονητήριο). Η πρόσβαση στο Άγιο Όρος γενικά απαγορεύεται για τις γυναίκες. Τι μπορείς να κάνεις όμως όταν το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, που εξέδωσε την άδεια, χορηγείται (σύμφωνα με τον Νεβζόροφ) από τον Πούτιν προσωπικά;
Αυτή είναι μια τόσο μη αμελητέα ιστορία.
Παρά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, τη θέση των ίδιων των Ελλήνων και το γεγονός ότι ξεκίνησε ο ελληνικός πόλεμος για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Οδησσό (ναι, η ελληνική πλατεία λέγεται έτσι για κάποιο λόγο), οι προσωπικές διασυνδέσεις κάποιας ελληνικής οικογένειας με επιρροή με τη ρωσική πολιτική ελίτ δεν ρίχνει απλώς σκιά, αλλά σκοτάδι στη φωτεινή σημαία της Ελλάδας.

Και αν δεν υπήρχαν αυτές οι προσωπικές σχέσεις, δεν θα μεταφερόταν πετρέλαιο από τους Έλληνες, και επομένως η πίεση στη Ρωσία θα ήταν μεγαλύτερη, γιατί το πετρέλαιο, όπως γνωρίζετε, είναι ένα από τα βασικά εισοδήματα μιας τρομοκρατικής χώρας.

Κατά συνέπεια, εμείς, φυσικά, έχουμε προσθέσει έργο στο πλαίσιο των κυρώσεων και τουλάχιστον γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι πρέπει να φέρουν άμεση ευθύνη σε ένα επίπεδο με τα πολιτικά πρόσωπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τους προπαγανδιστές και άλλα πρόσωπα που υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο.

Ως εκ τούτου, μεταξύ άλλων, οι συνάδελφοί μου και εγώ ήδη καταβάλλουμε προσπάθειες να επιβάλουμε προσωπικές κυρώσεις κάθε είδους εναντίον όσων εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία και να συνεχίσουμε να ξεμπερδεύουμε αυτό το ενδιαφέρον κουβάρι πετρελαίου, θρησκείας και πολιτικής.

Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...