Επιστολή διαμαρτυρίας Επιφάνιου: Η Πολωνική εκκλησία δεν μας θέλει, μας θεωρούν Μη χριστιανούς

Ο Σεργκέι Ντουμένκο «λαμβάνει με πόνο» στοιχεία ότι οι ιεράρχες και οι κληρικοί της Πολωνικής Εκκλησίας δεν θέλουν να υπηρετήσουν με μέλη της OCU και μάλιστα αρνούνται την Κοινωνία τους.

Ο επικεφαλής της OCU, Epiphanius Dumenko, έστειλε επιστολή στον Προκαθήμενο της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , στην οποία παραπονέθηκε ότι η Πολωνική Εκκλησία όχι μόνο δεν ήθελε να υπηρετήσει με τους «ιερείς» της OCU, αλλά τους αρνήθηκε ακόμη και την κοινωνία. ως μη χριστιανοί.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της OCU .

Ο Ντουμένκο εξέφρασε τους ισχυρισμούς του στον Μητροπολίτη Σάββα ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από την Πολωνική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία στις Επιστολές Ειρήνης που μας στείλαμε, ούτε προτάσεις για διάλογο προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και συνεχίζουν να υπάρχουν.

Ο επικεφαλής της OCU το συνδέει με την «προκατειλημμένη στάση ενός σημαντικού μέρους του κλήρου» της Πολωνικής Εκκλησίας απέναντι στα μέλη της δομής της. Ο Σεργκέι Ντουμένκο «λαμβάνει οδυνηρά μαρτυρίες πολλών παραδειγμάτων για το πώς οι ιεράρχες και οι κληρικοί της PAOC όχι μόνο αρνούνται να υπηρετήσουν με τους ιερείς της OCU, αλλά αρνούνται ακόμη και την κοινωνία, αντιμετωπίζοντάς τους ως μη χριστιανούς».

Για αυτόν τον λόγο, όπως επισημαίνει ο Ντουμένκο, οι συνεργάτες του πραγματοποιούν επαφές με Πολωνούς Καθολικούς, οι οποίοι «τους παρέχουν χώρους για λατρεία και εκκλησιαστικές δραστηριότητες».

Ο Σεργκέι Ντουμένκο ειπε «απολύτως ακατανόητες» οι καταγγελίες της Πολωνικής Εκκλησίας σχετικά με αυτό κατά του Φανάριου, καθώς, κατά τη γνώμη του, η OCU «είναι μια αυτοκέφαλη Τοπική Εκκλησία και όχι μέρος ή δομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...