Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Θέλουν να οικοδομήσουν έναν κόσμο χωρίς αξίες


Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στο 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκείων που λαμβάνει χώρα στο Καζακστάν, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας στο μήνυμά του, αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις και προσπάθειες να οικοδομηθεί ένας κόσμος χωρίς ηθικές αξίες.

"Οι προσπάθειες να οικοδομηθεί ένας κόσμος χωρίς ηθικές αξίες οδήγησε όχι μόνο στην απώλεια της έννοιας της δικαιοσύνης στις διεθνείς σχέσεις, αλλά και σε σκληρές αντιπαραθέσεις και στρατιωτικές συγκρούσεις" - τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας, πρόσθεσε: "στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του κορωνοϊού, προστέθηκαν προβλήματα επισιτισμού, ενέργειας και οικονομίας, που προκλήθηκαν από προσπάθειες όπως προανέφερα να οικοδομηθεί ένας κόσμος χωρίς να βασίζεται σε ηθικές αξίες."

Σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος υπογράμμισε "ότι σήμερα είναι πιο δύσκολο από ποτέ για τους ανθρώπους να πλοηγούνται στην ροή των πληροφοριών, να αντιστέκονται στις ιδεολογικές προτάσεις της παγκοσμιοποιήσης, να διατηρήσουν νηφάλιο το μυαλό και να έχουν ψυχική ηρεμία".

"Η ευκαιρία διεξαγωγής διαλόγου στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες είναι ένας πολύτιμος θησαυρός και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων. Είμαι βέβαιος ότι ο ειρηνευτικός διάλογος των θρησκευτικών ηγετών, σε συνδυασμό με την επιρροή τους στην ψυχή και την καρδιά των ανθρώπων, μπορεί και πρέπει να βοηθήσει στην υπέρβαση των προκλήσεων της εποχής μας, στην εναρμόνιση των διεθνών σχέσεων και στην εγκαθίδρυση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης», προσθέτει κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...