Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε τον πατριάρχη Κύριλλο Μόσχας να παραιτηθεί


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι είναι πολύ ευαίσθητος στο γεγονός ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει υποταχθεί στις πολιτικές φιλοδοξίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο προϊστάμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος , σχολιάζοντας τη θέση του Πατριάρχη Κυρίλλου σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ότι είναι προτιμότερο να παραιτηθεί παρά να υποστηρίξει τον πόλεμο, αναφέρει το The Pillar .

Σε συνέντευξή του στο δημοσίευμα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε ότι για αυτόν, φέρεται, «το γεγονός ότι το Πατριαρχείο Μόσχας έχει σκύψει σε επίπεδο υποταγής στις πολιτικές φιλοδοξίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι οδυνηρό».

«Έχουμε επανειλημμένα καταδικάσει την επιθετικότητα και τη βία, όπως θερμά και αδελφικά καλέσαμε τον Πατριάρχη Μόσχας να αποχωριστεί από τα πολιτικά εγκλήματα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει παραίτηση», τόνισε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Τα λόγια του Πατριάρχη Κυρίλλου ότι όσοι πέθαναν στον πόλεμο θα εισέλθουν στη Βασιλεία του Θεού ως μάρτυρες δεν αντιστοιχούν στην Ορθόδοξη διδασκαλία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...