Οριστικό «Τέλος» ο π Δημήτριος από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό - Αγαπώ τον Χριστό -


Διορία στον παπά Δημήτρη Λουπασάκη να απομακρυνθεί από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και να επιστρέψει στην ενορία του στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου έδωσε η Ιερά Σύνοδος σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου. Πηγές μάλιστα από το περιβάλλον του ιερέα αναφέρουν ότι ο ίδιος είναι θλιμμένος με την εξέλιξη.

Εκτός του ναού των Αγίων Ισιδώρων θα βρεθούν και οι δόκιμοι μοναχοί, συνεργάτες του Δημήτριου Λουπασάκη. Οι καθημερινές λειτουργίες ωστόσο έχουν σταματήσει και γίνονται μόνο κάθε Κυριακή, με ιερέα που καθορίζεται κάθε φορά από την ιερά μονή Πετράκη.

Ο ιερέας του Λυκαβηττού μετέβη στην Κρήτη μετά από επιστολή του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με την οποία καλούσε τον π. Δημήτριο να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιούνταν άμεσα η λήψη μέτρων τόσο από την Εκκλησία όσο και από τις αρχές όπως προβλέπεται από το νόμο.

Από την πλευρά της πάντως η Αρχιεπισκοπή επελέγη να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην δοθεί έκταση στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...