Προσαγωγή ιερέα στα Τρίκαλα διενεργούσε «μαιμού» εράνους σε σελίδα του Facebook

Στην προσαγωγή ενός νεαρού ιερέα προχώρησε η ασφάλεια Τρικάλων καθώς φέρεται τους τελευταίους μήνες να διενεργούσε διαδικτυακούς εράνους για πρόσωπα που δήθεν είχαν ανάγκη.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις με τους διαδικτυακούς εράνους αρχικά είχαν εμφανιστεί σε διάφορες χριστιανικές ιστοσελίδες, όπου παρουσίαζαν ένα νεαρό άτομο από την πόλη των Τρίκαλων να χρειάζεται άμεση οικονομική και υλική βοήθεια, καθότι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες, μετά και το θάνατο της μητέρας του.

Τις τελευταίες ημέρες οι παραπάνω αναρτήσεις εμφανίστηκαν και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, με αρκετούς πολίτες να σπεύδουν να βοηθήσουν το νεαρό άτομο καταθέτοντας χρήματα σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, με την ασφάλεια Τρικάλων ωστόσο να επισημαίνει ότι πρόκειται για απάτη.

“Σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση για παράβαση του Ν. 5101/31 “Περί ενέργειας εράνων και λαχειοφόρων ή Φιλανθρωπικών αγορών”, καθώς και άρθρου 386 Π.Κ. “Απάτη” στα πλαίσια της οποίας καλείστε να διακόψετε την αναμετάδοση τυχόν άρθρων που αφορούν σε τέλεση εράνου υπέρ ατόμου υπό στοιχεία Π. Γ.”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ασφάλεια το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο συγκεκριμένος κληρικός με καταγωγή από τα Τρίκαλα χειροτονήθηκε προ ολίγων μόλις ετών σε άλλη μητρόπολη των νέων χωρών της Ελλαδικής Εκκλησίας από ιεράρχη που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Επέστρεψε για λίγο σε όμορη μητρόπολη των Τρικάλων ωστόσο απομακρύνθηκε από εκεί. Η ασφάλεια πάντως μελετά με προσοχή τα δεδομένα και τις καταγγελίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ο κληρικός εμπλέκεται σε έκνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είσαι και Εσύ ένας νεκρός Λάζαρος και φίλος του Χριστού μας – Θες να σε Αναστήσει ;

Μακαριστός γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός Η Ανάσταση του Λαζάρου: το θαύμα Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήτα...