Η Ρωσική εκκλησία κατασκευάζει εκκλησία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη

Η κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Παΐσιου του  Αγιορείτη ξεκίνησε στη Μόσχα

Στα νοτιοανατολικά της Μόσχας, στην περιοχή Βύχίνο, ξεκίνησε η κατασκευή μιας νέας εκκλησίας προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου, αναφέρει η Interfax. Την περασμένη εβδομάδα, οι οικοδόμοι άρχισαν να σκάβουν ένα λάκκο για το μελλοντικό κτίριο.

Το έργο του ναού δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Σεργκέι Μπορίσοφ, Καθηγητής του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Μόσχας, μέλος της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Μόσχας. Η αρχιτεκτονική εμφάνιση του ναού αναφέρεται στην περίοδο πριν από το διαχωρισμό των Ανατολικών και δυτικών εκκλησιών. Ο ναός θα είναι λεπτός, με ψηλούς θόλους, όπως σε μια σειρά πριγκιπάτων της προ-Μογγολικής Ρωσίας και της αρχιτεκτονικής της Σερβίας και των Σκοπίων 

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Ρετσίν, επιμελητής του προγράμματος της πόλης για την κατασκευή ορθόδοξων εκκλησιών, αυτό το έργο έχει ήδη μεταφερθεί στη γενική εκκλησιαστική βάση και τώρα οποιαδήποτε ενορία θα μπορεί να χτίσει μια παρόμοια Εκκλησία.

Η βάση δεδομένων αρχιτεκτονικών έργων εκκλησιών δημιουργήθηκε το 2015. Η δημιουργία ενός έργου είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας και δαπανηρή. Συχνά είναι δύσκολο να βρεθούν ειδικοί σε αυτόν τον τομέα στις περιφέρειες και η διαθεσιμότητα έτοιμων επιλογών συντομεύει την πορεία από την ιδέα της οικοδόμησης ενός ναού στην τάξη της Μεγάλης αφιέρωσης. Κάθε μητρόπολη μπορεί να συμβάλει στην ανανέωση της βάσης δεδομένων και να δωρίσει το έργο της.

Το εργοτάξιο της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου. Τώρα οι ενορίτες προσεύχονται σε μια προσωρινή ξύλινη εκκλησία. Φωτογραφία από τη σελίδα της ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...