Οι Μοναχοί της Λαύρας του Κιέβου δεν θα εγκαταλείψουν το μοναστήρι είμαστε Ορθόδοξοι και δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα


Ο ηγούμενος και η αδελφότητα της διωκόμενης Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου δημοσίευσαν χθες βίντεο έκκληση προς τον Πρόεδρο, τους Υπουργούς και τους Βουλευτές της Ουκρανίας, καλώντας το κράτος να αφήσει ήσυχους τους μοναχούς για να εκτελέσουν το κάλεσμά τους της προσευχής.

Η αδελφότητα ενημερώθηκε στις 10 Μαρτίου ότι το κράτος σπάει τη μίσθωση με την Εκκλησία για να χρησιμοποιήσει την Κάτω Λαύρα και ότι οι μοναχοί έχουν προθεσμία έως τις 29 Μαρτίου για να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις. Η Λαύρα ήταν ένα κρατικό μουσείο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και η επικράτειά της χωρίζεται στην Άνω και την Κάτω Λαύρα. Η Εκκλησία είχε ήδη εκδιωχθεί από την Άνω Λαύρα στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Λαύρα έκανε συνεχώς έκκληση για ειρήνη, για να σταματήσει η πολιτεία τη δίωξη της Εκκλησίας και του μοναστηριού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βίσγκοροντ Πάβελ, ο ηγούμενος του μοναστηριού, είπε σε άλλη ομιλία μέσω βίντεο τη Δευτέρα ότι οι μοναχοί δεν έχουν καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

«Δεν υπάρχει επιλογή μπροστά μας - το έχουμε ήδη κάνει», είπε ο Met. Ο Πάβελ λέει στις αρχές στη χθεσινή έκκληση, πλαισιωμένος από δεκάδες μοναχούς. «Ήρθαμε στη Λαύρα για να αφιερώσουμε τη ζωή μας στην υπηρεσία του Θεού, στην προσευχή, στους ανθρώπους».

«Προσευχόμαστε για την πολιτεία μας και ζητάμε σήμερα, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, ο Κύριος να το διαφυλάξει για εμάς».

Ο Μητροπολίτης συνεχίζει:
είμαστε Ορθόδοξοι και δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα. Είμαστε έτοιμοι να είμαστε εδώ μέχρι το τέλος. Αν κάποιος θέλει να έρθει εδώ και να μας χτυπήσει και να μας τραβήξει μέσα από τα πόδια και τα χέρια μας, είμαστε έτοιμοι. Δεν φοβόμαστε.

Όλα αυτά για τα οποία μας καταδίκασε ο λαός—δεν κάναμε τίποτα εναντίον της Εκκλησίας μας, τίποτα εναντίον της χώρας μας, της Ουκρανίας μας. Προσευχόμαστε στον Θεό για τη χώρα μας, για το έθνος μας, αλλά όλοι στη χώρα μας μας καταδικάζουν ως προδότες. Δεν είμαστε προδότες. Είμαστε Χριστιανοί και ομολογούμε μπροστά σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε Χριστιανοί, ότι θέλουμε να ακολουθούμε τους κανόνες της Εκκλησίας, θέλουμε να είμαστε δούλοι του Θεού. είμαστε δούλοι του Θεού μας και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

«Ευχαριστούμε τον Κύριο για το μεγάλο Του έλεος που μας έδωσε την εγγύηση να ζήσουμε στη Λαύρα της Αγίας Κοιμήσεως-Σπηλιάς Κιέβου», λέει ο Μετ. Πάβελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...