Σταματήστε τον διωγμό της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας - Αγαπώ τον Χριστό


Αλίμονο, αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε ότι μια τέτοια έννοια όπως η «Καθολικότητα της Εκκλησίας» έχει τελικά μετατραπεί σε έναν καθαρά τυπικό όρο. Έχουν περάσει ήδη πέντε μήνες από τότε που το κράτος στην Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στην Εκκλησία. Πληροφορίες σχετικά με τις διακρίσεις της ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας δημοσιεύονται καθημερινά σε όλες τις κατανοητές γλώσσες του κόσμου. Επομένως, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχουν τέτοιες Τοπικές Εκκλησίες των οποίων οι εκπρόσωποι δεν θα γνώριζαν την ανομία που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία.

 Καθ' όλη τη διάρκεια της πίεσης των ουκρανικών αρχών στην Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας και τις θηριωδίες των υποστηρικτών του Επιφάνιου μια σταθερή θέση εκφράστηκε μόνο από την  Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και το PAOC. Ακόμη και ο Πάπας της Ρώμης μίλησε για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ! Αλλά Έλληνες κάθε λογής, Σέρβοι, Γεωργιανοί και πολλοί άλλοι σιωπούν.

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι η Αλβανική Εκκλησία έχει υψώσει τους τόνους. Ναι είναι έτσι. Αλλά δώσατε προσοχή μόνο στο ίδιο το γεγονός της προσφυγής και όχι στο περιεχόμενό της. Ναι, η Αλβανική Εκκλησία έχει ζητήσει τη σύγκληση Συμβουλίου Προκαθημένων. Αλλά υπό ποιες προϋποθέσεις; Με αναγνώριση του αποκλειστικού δικαιώματος του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να συγκαλέσει τέτοια συνάντηση. Και ακόμη κι αν το Φανάρι κάνει ένα τέτοιο βήμα, και όλοι οι άλλοι αναγνωρίσουν την υπεροχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε αυτό το θέμα, μπορούμε να φανταστούμε τι θα αποφασίσουν σε ένα τέτοιο «συμβούλιο».

Έτσι, βεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει πλέον καθολικότητα. Υπάρχει η επιθυμία του αρχηγού του Φαναρίου να υποτάξει ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο, στον τρόπο του οποίου, παραδόξως, στέκεται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εάν ο Βαρθολομαίος καταφέρει να οδηγήσει την Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας στην εκκλησία του Επιφάνιου με τους δικούς του όρους, τότε δεν θα έχει πλέον εμπόδια στο δρόμο να ενωθεί με τους Καθολικούς και με οποιονδήποτε άλλον. Έτσι, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έχει μετατραπεί σε «πανορθόδοξο Εσφιγμένιο» και έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για την προσταγμένη ισότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που σήμερα παραβιάζεται από τον «Ορθόδοξο Πάπα» με τη σιωπηρή συναίνεση της πλειοψηφίας. . Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να επιβιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...