Εκκλησία της Βουλγαρίας : Έχουν ξεπεράσει τα όρια για την καταστροφή της Ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας

Ο κλήρος και η ορθόδοξη κοινότητα στη Βουλγαρία δεν είχαν ιδέα για το πραγματικό μέγεθος του διωγμού της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία. Ο ιεράρχης του Βουλγαρικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Lovchansk Γαβριήλ, το ανακοίνωσε σε επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτοπόλεως Λούκα, ο οποίος το δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram στις 19 Μαρτίου 2023, γράφει το Pravlife .

«Έλαβα την αδελφική σας επιστολή, που μας άγγιξε με πόνο μέχρι τα βάθη της ψυχής μας. Εμείς, αγαπητέ Vladyka, γνωρίζαμε τα τεράστια προβλήματα στη ζωή της αδελφικής κανονικής ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας αλλά δεν πιστεύαμε καθόλου ότι ο αγώνας για την καταστροφή της αγίας σας Εκκλησίας είχε φτάσει σε τόσο ακραία όρια», έγραψε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Η επιστολή που μεταφράστηκε στα βουλγαρικά από τον Μητροπολίτη Λούκα δημοσιεύτηκε από πολλά εκκλησιαστικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης στη Βουλγαρία και προκάλεσε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία.

«Υπήρξαν πολλά σχόλια από αναγνώστες που, πρώτα απ' όλα, εξεπλάγησαν που αυτό είναι δυνατό σε μια τόσο δημοκρατική χώρα όπως η Ουκρανία και εξέφρασαν μεγάλη συμπάθεια και υποστήριξη για την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», σημείωσε ο Βούλγαρος επίσκοπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας είναι το «πνευματικό αλάτι» της Πατρίδας του, «η χάρη του Αγίου Πνεύματος κατοικεί σε αυτό στο μέγιστο βαθμό» και επίσης «μέρα και νύχτα προσεύχεται στον Θεό για ειρήνη, ευημερία και ευλογία του Θεού». για την Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο.

«Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε πόλεμος εναντίον της Ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας είναι πόλεμος εναντίον του Ποιμένα και Σωτήρα του Κυρίου Ιησού Χριστού», τόνισε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ. Ως προς αυτό, υπενθύμισε τα λόγια του Υιού του Θεού για την Εκκλησία που λέγονται στο Ευαγγέλιο: «Όποιος πέσει πάνω σε αυτήν την πέτρα θα συντριβεί, αλλά σε όποιον πέσει, θα συντριβεί» (Ματθ. 21:44). .

Σύμφωνα με τη σελίδα της επισκοπής Lovchan στο Facebook, στις 15 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε επισκοπική συνάντηση, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και ο κλήρος της επισκοπής Lovchan εξέφρασαν «ανησυχία και αδελφική συμπάθεια για την κακοτυχία της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με επικεφαλής από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο» και ελπίδα για «μια έγκαιρη και δίκαιη ειρήνη στην αδελφική Ουκρανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...