Σεβαστείας Θεοδόσιος : Να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου εκκλησίας


Ο ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αντιπροσωπεία του ΠΣΕ στην Ιερουσαλήμ στις 25 Απριλίου 2023 ότι όλες οι χριστιανικές Εκκλησίες στον κόσμο, μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, πρέπει να σταματήσουν «πραγματικά τρομερά εγκλήματα» κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου εκκλησίας. Αυτό αναφέρει το Pravlife επικαλούμενο το orthodoxie.com .

«Η Ορθοδοξία υπάρχει στο ουκρανικό έδαφος για περισσότερα από χίλια χρόνια, και τώρα αυτή η ίδια η γη υποφέρει από τον πόλεμο και τη συνεχιζόμενη βία», είπε ο Επίσκοπος Θεοδόσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πραγματικός στόχος της τρέχουσας πίεσης στην Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία είναι «να προωθήσει μια εναλλακτική μη κανονική δομή» που δημιουργήθηκε «με συμφωνία μεταξύ των δυτικών χωρών και των αρχών του Κιέβου».

«Είναι προφανές ότι οι αρχές του Κιέβου κάνουν τα πάντα για να μεταφέρουν τη Λαύρα στη χρήση μιας σχισματικής δομής, την κανονικότητα της οποίας δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος.

Υπενθύμισε ότι οι ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθοδόξου εκκλησίας έστειλαν πολλά μηνύματα σε διάφορες εκκλησιαστικές και νομικές οργανώσεις του κόσμου. «Ελπίζουμε ότι θα παραδοθούν και θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να τερματιστεί η δίωξη», εξέφρασε την ελπίδα ο αρχιεπίσκοπος.

«Στο μοναστήρι αυτό φυλάσσονται τα λείψανα πολλών ευσεβών πατέρων, τελούνται αδιάκοπα θείες λειτουργίες και προσευχές. Είναι το κέντρο της πνευματικής ζωής, αλλά σε καμία περίπτωση μουσείο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...