Ο Πατριάρχης ετοίμαζε τον Αρχιμανδρίτη που πιάστηκε να κλέβει για μεγάλα αξιώματα

Την ώρα που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος προσπαθεί να συνέλθει από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Φανάρι με τη σύλληψη για κλοπή του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγαθάγγελου Σίσκου, σοκ έχει προκαλέσει στους χριστιανικούς κύκλους το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που έπιασε καρέ καρέ τις κινήσεις του ιερέα μέσα στο κατάστημα με τις αντίκες που είχε επισκεφτεί.

Παρατηρώντας τις κινήσεις του, εύκολα διαπιστώνει κάποιος πως ο ιερέας δεν φοράει ιερατική στολή, ράσα και καλυμαύχι, αλλά λαϊκά ρούχα (παλτό, λευκό πουκάμισο και παντελόνι), ωστόσο αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς φαίνεται πως ήταν ένας από τους σταθερούς πελάτες, με αγάπη στις αντίκες και τα παλαιά αντικείμενα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το συλλεκτικό ρολόι τσέπης του 18ου αιώνα είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων με την αξία του να φτάνει τις 500.000 τουρκικές λίρες, περίπου 24.000 ευρώ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αγαθάγγελος Σίσκος κυκλοφορεί με λαϊκά ρούχα κι αυτό γιατί μετά από σχετική άδεια από τον Πατριάρχη και εξαιτίας της θέσης του, του δύνεται η ευκαιρία να επιλέγει ανάλογα την περίσταση την εμφάνιση του.

Πληροφορίες του Εθνικού Κήρυκα αναφέρουν ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης μπήκε στη φυλακή, από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Αντίδραση Πατριαρχείου για τον Αρχιμανδρίτη

Ανακοινωθέν εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά τα δημοσιεύματα ότι προσήχθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας, στην Τουρκία.

Το Πατριαρχείο, ανέφερε πως ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί σε αργία μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση».

Από την Καστοριά και γονείς γουνοποιούς

Στην γειτονική χώρα έχει ξεσπάσει σάλος, καθώς ο Μέγας Αρχιμανδρίτης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και κοινωνικός με μεγάλο ποίμνιο να τον ακολουθεί και να τον αγαπά. Ιδιαίτερη ήταν και η θέση του κοντά στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τον υποστήριζε και τον προετοίμαζε για μεγαλύτερα ακόμα αξιώματα.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της σε τουρκικά ΜΜΕ είπε πως «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...