Με ηλεκτρονικό βραχιόλι και κατ' οίκον περιορισμό στους συλληφθέντες της Λαύρας του Κιέβου

Στις 21 Απριλίου 2023, η υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viktoria Kokhanovskaya, καθώς και τρεις πιστοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου εκκλησίας που υπερασπίστηκαν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, τέθηκαν σε 24ωρο κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση. Επιπλέον, δόθηκε εντολή στον εισαγγελέα να διεξαγάγει έρευνα για τις συνθήκες κράτησης της Βικτώριας. Αυτό ανέφερε η δικηγόρος της Λαύρας Mykyta Chekman, αναφέρει το Τμήμα Πληροφοριών και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στο δικαστήριο Pechersk του Κιέβου σήμερα επιλέχθηκε προληπτικό μέτρο για την υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Victoria Kokhanovskaya, η οποία την προηγούμενη μέρα απομακρύνθηκε βίαια από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, όταν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως καθώς και τρεις ακόμη πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι τους θα βρίσκονται σε 24ωρο κατ' οίκον περιορισμό με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ελέγχου κατά την προανάκριση.


Θυμίζουμε ότι προχθές βγήκε βίαια από τη Λαύρα η δικηγόρος Victoria Kokhanovska. Σε πολλά βίντεο, άνθρωποι με μαύρα ρούχα πρώτα σέρνουν τη Βικτόρια και μετά την σπρώχνουν αναίσθητη σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο. Όλα αυτά έγιναν παρουσία και αδράνεια της αστυνομίας που βρισκόταν τριγύρω.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται σε κέντρο κράτησης. Αυτή και τρία άλλα μέλη του UOC κατηγορούνται για οργανωμένο χουλιγκανισμό για την προστασία της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...