Ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου προς τον Μητροπολίτη Κυθήρων

†Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΕΒΟΥ & ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ 03.04.2023 No 0483

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Σεβασμιώτατε! 

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τα θερμά σας λόγια  συμπαράστασης προς την πολύπαθη Εκκλησία μας σε αυτούς τους  ταραχώδεις καιρούς θλίψης. 

Παρά την απόσταση, αισθανόμαστε την προσευχητική  συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου. Ο Άγιος Απόστολος Παύλος  γράφει στην επιστολή του: Εάν ένα μέρος πάσχει, κάθε μέρος υποφέρει  μαζί του. Αν ένα μέρος τιμάται, κάθε μέρος χαίρεται μαζί του (1  Κορινθίους 12:26). Η αίσθηση ότι είμαστε όλοι ένα Σώμα Χριστού, και  όχι διάσπαρτα μέρη ηπείρων, μας παρηγορεί και μας δίνει ελπίδα ότι  με τη χάρη του Θεού θα μπορέσουμε να περάσουμε όλες αυτές τις  δοκιμασίες με αξιοπρέπεια, γιατί δεν μένουμε μόνοι σέ αυτές τις  συνθήκες. Σεβασμιώτατε, τα λόγια του Βιβλίου των Παροιμιών  εκπληρώνονται πλήρως: ένας αδελφός που βοηθά τον αδελφό του,  είναι σαν μια οχυρωμένη και περιφραγμένη πόλη (Παροιμίες 18:19). 

Σας εύχομαι, Σεβασμιώτατε, κάθε ευλογία Κυρίου και βοήθεια  στην Αρχιερατική σας διακονία προς όφελος της Αγίας Ορθοδόξου  Εκκλησίας. Παρακαλούμε για τις συνεχείς ιερές προσευχές σας για την  Εκκλησία μας και για ολόκληρο τον λαό της Ουκρανίας. 

Με εν Χριστώ αδελφική αγάπη

O Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...