Οδηγίες προς Ρουμάνους προσκυνητές: Μην πηγαίνετε στην Ι.Μ Παντοκράτορος κ' Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Οδηγίες μέσω των κοινωνικών δικτύων σε Ρουμάνους προσκυνητές να μην επισκέπτονται την Ι.Μ Παντοκράτορος και Ξενοφώντος δίδουν ιερείς της Ρουμανικής εκκλησία επειδη συλλειτούργησαν και δέχτηκαν τους Ουκρανούς σχισματικούς της Εκκλησίας του Επιφάνιου Ντουμένκο τις προηγούμενες ημέρες.


Να θυμηθούμε εδώ ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Αρχιμανδρίτης Νικόδημος «…κάλεσε μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τον συμμετέχοντα ως απεσταλμένο και εκπρόσωπο, της Ι. Μονής Παντοκράτορος Ιεροδιάκονο Νήφωνα Παντοκρατορινό και τον Ιερομόναχο Βησσαρίωνα Ξενοφωντινό και τους είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να μείνουν στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την επόμενη ημέρα. ‘Δεν σας θεωρώ αιρετικούς’ τους είπε ‘αλλά οι Μονές σας αναγνώρισαν και συλλειτούργησαν με σχισματικούς! Ως εκ τούτου δεν μπορείτε να μείνετε και να λειτουργήσετε μαζί μας‘.»



Με άλλα λόγια, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου αρνείται να έχει Ευχαριστιακή κοινωνία με τους εκπροσώπους των Μονών που έχουν δεχθεί τους αχειροτόνητους σχισματικούς. 

Παραθέτουμε το Υλικό από την Προσκυνηματική επίσκεψη των σχισματικων της εκκλησίας του Επιφάνιου Ντουμένκο στις δύο Ι.Μ του Αγίου Όρους οι οποίες τους δέχτηκαν


«Στις 29 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Χέρμαν (Γερμανός) και οι προσκυνητές κληρικοί και λαϊκοί επισκέφθηκαν τον Πρωτάτο στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους (Καρυές) όπου είχαν συνάντηση, επικοινωνία και ανταλλαγή δώρων με τον Πρωτοεπιστάτη Χριστόφορο Ιβέρσκι, μετά την οποία προσκύνησαν στη θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» και προσευχήθηκαν για την Ουκρανία, τον Ουκρανικό λαό, τους αμυνόμενους στρατιώτες και για τη νίκη επί του Ρώσου επιτιθέμενου. Οι προσκυνητές μαζί με τον επίσκοπο επισκέφθηκαν και την μονή Εσφιγμένου, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον ηγούμενο Βαρθολομαίο.
Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Χέρμαν τέλεσε ευχαριστήρια προσευχή κοντά στην εικόνα της Θεοτόκου Ιβήρου στη Μονή Ιβήρων και η ομάδα Padomnytska επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπέδου, όπου ο επίσκοπος, οι κληρικοί και οι ενορίτες προσκύνησαν τα προσκυνητάρια της μονής.
Τον εσπερινό στη Μονή Παντοκράτορα προέστη ο Σεβασμιώτατος Χέρμαν (Γερμανός), μετά τον οποίο οι ενορίτες είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν στα λείψανα των αγίων. Μετά το γεύμα ακολούθησε συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ


«Στις 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Chernivtsi και Khotyn, Herman, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Παντοκράτορος στο Άγιο Όρος.
Κατά την θεία λειτουργία έγιναν προσευχές για την Ουκρανία, τον ευσεβή Ουκρανικό λαό, τους αμυνόμενους στρατιώτες και για γρήγορη νίκη επί του Ρώσου επιτιθέμενου. Οι προσκυνητές προχώρησαν στο Μυστήριο της Εξομολόγησης και μετέφεραν τα Ιερά Μυστήρια του Χριστού.
Οι κληρικοί μαζί με τον επίσκοπο επισκέφθηκαν τη μονή Ξενοφώντος, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον ηγούμενο της μονής Ξενοφώντος, Αλέξιο, στην συνέχεια προσκύνησαν τα ιερά της μονής και έλαβαν την ευλογία του ηγουμένου της μονής


ΠΟΖΑ ΛΑ ΜΟΣΤΡΑ

Αυτοί οι ψευτοποιμένες μπάζουν μέσα στο Περιβόλι της Παναγίας τους λύκους που τρώνε τα πρόβατα στην Ουκρανία.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 σχόλιο:

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...