Δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας και τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στην Ρωσία - Στο πλευρό του Πούτιν

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Η στρατιωτική αναμέτρηση είναι μια δοκιμασία στην οποία καλούμαστε, ακόμη περισσότερο από άλλες φορές, να διατηρήσουμε προσεκτικά την εθνική ενότητα, να προσευχηθούμε στον Θεό και να στηρίξουμε τους στρατιώτες και ο ένας τον άλλον με όλες μας τις δυνάμεις.

Σήμερα, όταν τα αδέρφια μας πολεμούν και πεθαίνουν στα μέτωπα, εκπληρώνοντας ανιδιοτελώς το καθήκον τους, όταν οι εχθροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να καταστρέψουν τη Ρωσία, κάθε προσπάθεια να σπείρουν διχόνοια στη χώρα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που δεν έχει καμία δικαιολογία.

Υψώνοντας τις προσευχές για μια ειρηνική επίλυση της τρέχουσας κατάστασης ως Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλώ όσους, έχοντας πάρει τα όπλα στα χέρια τους, είναι έτοιμοι να τους κατευθύνουν εναντίον των αδελφών τους, να το ξανασκεφτούν. Απέναντι σε μια κοινή απειλή, πρέπει κανείς να διατηρήσει την ενότητα του μυαλού, να ξεπεράσει τα παράπονα και τις προσωπικές φιλοδοξίες. Όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές.

Υποστηρίζω τις προσπάθειες του αρχηγού του ρωσικού κράτους με στόχο την αποτροπή αναταραχών στη χώρα μας.

Ο ίδιος προσεύχομαι και καλώ όλους τους ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς να υψώσουν τις επίσημες προσευχές για να διαφυλάξει ο Κύριος την ειρήνη και την ενότητα, που κινδυνεύουν από εκκλήσεις για σύγχυση.

Είθε ο Κύριος να προστατεύει τη Ρωσία, τον λαό και τον στρατό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...