Οι γυναίκες μέσα στην εκκλησία – Για να έχετε μια επαφή με την πραγματικότητα - Αγαπώ τον Χριστό


Γράφει ο π Παντελεήμων Κρούσκος

Για να έχετε μια επαφή με την πραγματικότητα:

Οι γυναίκες μιλάνε για τον εαυτό τους μέσα στην Εκκλησία, υποστηρίζουν την ύπαρξη τους μέσα στην Εκκλησία, αποτελούν τον κύριο όγκο του εκκλησιάσματος, είναι περισσότερο ενεργές από τον καθένα μέσα στην Εκκλησία. 

Οι γυναίκες ψέλνουν, διακονούν, κυβερνούν, υπηρετούν, αποφασίζουν. Αποκαθηλώνουν και ανεβαζουν εφημερίους, " τρέχουν" τις ενορίες, έχουν πρόσβαση σε όλα τα συμβούλια και διαβούλια, κρατάνε ανοιχτές τις ολιγομελείς ενοριες στις εσχατιές της πατρίδας μας, με την παρουσία και την δράση τους.Οι γυναίκες  στέκονται με αφοσίωση  δίπλα στον παπά της ενορίας τους και έχουν επιρροή στον επίσκοπο τους . Οι γυναίκες γνωρίζουν που είναι η ανάγκη στην ενορία και πληροφορούν τον παπά τους γι' αυτό. Οργανώνονται καλυτερα, ειναι επιδέξιες, εφευρετικές, δραστήριες, παρηγορητικές . Πολλές επίσης έχουν και αρνητική παρουσία ικανή να ταλανισει και να καταστρέψει το συμπαν. Και αυτό πραγματικοτητα είναι.

Δεν χρειάζονται κανένα 'θεωρητικό' που έχει την ρομαντική εντύπωση οτι ειναι αδύναμες ή καταπιεσμένες  να τις υποστηρίξει.Πόσο μάλλον να τις προστατέψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...