Αυτός που επιζητεί τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας βρίσκεται από πάντα εκτός Εκκλησίας


Αυτό που " πρέπει να κάνουμε στην μπάντα τους φονταμενταλιστές" με φοβίζει. Το έχω εντοπίσει ήδη σε σχόλια και προφίλ. Επίσης, ολη αυτή η θεωρία μάρκετινγκ περί άδειων εκκλησιών λες και οι ναοί είναι καφεποτεία που πρέπει να γεμίσουν κοσμο και να δουλέψουν. Εκτός του ότι προσωπικά διαπιστώνω ότι οι Εκκλησίες ακμάζουν τα τελευταία χρόνια παρόλο που εξουθενώσαμε το ποίμνιο με χιλιαδες σκανδαλισμούς. Δεδομένου και του περιρρέοντος εκλεκτισμου και της φρικίασης ορισμένων οι οποιοι ανέχονται( αυθεντικό) ή απορούν πώς συμβιώνουν με άλλα είδη λιγότερο εξελιγμένων χριστιανών( ναι και αυτό το διάβασα) αναρωτιέμαι αν πορευόμαστε σε μια ελιτιστική Εκκλησία διαλογής πιστών και εκκλησιαζομένων. Ή εστω κάποιοι επιζητούν κάτι τέτοιο. Κάπου διάβασα ότι αυτός που επιζητεί τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας βρίσκεται από πάντα εκτός Εκκλησίας και από φθόνο για την Εκκλησία, επιδιώκει την καταστροφή της. 

Όλες οι " φονταμενταλιστικές" χριστιανικές κοινότητες ακμάζουν και επιβιώνουν, ενώ όσες επιδίωξαν τον συσχηματισμό με τον κόσμο έχασαν την αυθεντικότητα της μαρτυρίας τους και την καλή τους Πίστη και αφομοιώθηκαν με το Τίποτα. Αυτό θέλουν κάποιοι και από την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία λοιπόν; Να την εξαφανίσουν;Ναι σίγουρα στην Εκκλησία μας κάνει πάρτυ και ο ευσεβισμός και ο ηθικισμός και άλλα θρησκευτικά ατοπήματα. Αυτήν την παθολογία όμως την έμαθε το Σύστημα μας, και την απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία. Την εντοπίζει και την εκβάλλει εξω. Με τις " καλες προθέσεις" και την " αγνότητα" δεν ξέρω τί θα κάνουμε. Αυτον τον κρυφό σατανά δύσκολα πολύ τον ξεχωρίζει κάποιος από την Αγάπη, την ορθή πίστη και την καλή θέληση. Έχω κι άλλα να γραψω αλλά αν τα πιάσω ένα ενα θα μας βρει το ξημέρωμα.

Υπάρχουν παπάδες σε ενορίες, μοναστήρια, ιδρύματα οι οποιοι έχουν μαζέψει φαν κλαμπ από εξαρτώμενα άτομα, κυρίως γυναίκες, με εκδηλώσεις λατρείας και τυφλή υπακοή. Εχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια ανθρώπινης ελευθερίας και πρωτοβουλίας, σεβασμού  και ομως ειναι οι πρώτοι που θα μιλήσουν για τον συντηρητισμό της Εκκλησίας, τον σεβασμό του ανθρωπίνου προσώπου, τον μισογυνισμό , το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στην βία και την εξουσία Αυτό είναι η υποκρισία προσωποποιημένη.

π Παντελεήμων Κρουσκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...