Ευχές σε ομόφυλο ζευγάρι να είναι πάντα ερωτευμένοι έδινε ο Ιερεύς που τέθηκε σε αργία


Ποια είναι η άποψη μας για το περιστατικό στον Ι.Ν Ραγκαβά 

Όσον αφορά την ενεργή συμμετοχή γυναικών στην Εκκλησια/σαφώς πρέπει να αναβιώσει ο θεσμος των διακονισων, τον οποίο επιχειρεί & το Πατριαρχειο Αλεξανδρειας( & ο Αγ. Νεκτάριος το εφαρμοσε), υπό προϋποθέσεις, επίσης το προσπάθησε και ο Μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χωρίς  αποτέλεσμα.

Είμαστε υπέρ γενικά της συμμετοχής γυναικών (γυναικειες βυζ. χορωδίες κλπ), αλλά μαζί με τα επαινετικα σχόλια στον π. Αλέξανδρο Καριοτογλου ως θεολόγου και ιερέα που ακούμε ας προσθέσουμε ότι σε βαφτιση παιδιού έδωσε δημόσια ευχές σε ομόφυλο ζευγάρι. Τὸ μυστήριο ἔγινε τὸ Σάββατο 23/10 στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Ραγκαβᾶ στὴν Πλάκα καὶ ὁ μικρὸς πῆρε τὸ ὄνομα Νικηφόρος. Γράφει το ζευγάρι το οποίο είναι Ὁ Μιχάλης Οἰκονόμου καὶ ὁ Γιῶργος Μακρὴς στο Instagram μετά το μυστήριο της βάπτισης ότι τους  είπε ο Ιερεύς:

Οι “οἱ γονεῖς νὰ εἴσαστε πάντα ἐρωτευμένοι, καὶ τὸ παιδὶ θὰ βλέπει αὐτὴ τὴν ἀγάπη ποὺ θὰ ἔχετε μεταξύ σας, αὐτὴ θὰ ἀναζητήσει καὶ ὅταν φύγει ἀπὸ ἐσᾶς, καὶ θὰ ἀναζητᾶ πάντα στὴν ζωή του”»

Αλήθεια Δὲν εἶναι αὐτὸ ἐμπαιγμὸς τοῦ ἱ. μυστηρίου; Δὲν εἶναι ἀνατροπὴ τοῦ ἱ. Εὐαγγελίου; Μεχρι σημερα  δεν υπάρχει καμία διάψευση από μέριας του κληρικού.

Ο π. Αλέξανδρος & ο αρχ/πος Αμερικής Ελπιδοφόρος καταδικαστηκαν για την πράξη τους αυτή, μην το κρυβουμε, το παιδί φυσικά & έπρεπε να βαφτιστει, θα πρεπε όμως να εμφανιζονται & οι μητέρες των παιδιων που πήραν ένα μεγάλο δώρο (χρηματικό)για να εξαφανιστούν. Ας απαντήσει ο π. Αλέξανδρος Καριοτογλου συμφωνεί με τις γυναίκες που με αντάλλαγμα μεγάλο ποσό γεννούν & εξαφανιζονται για να μεγαλώσει το άμοιρο παιδί ένα ομοφυλο ζευγάρι; δλδ γεννήσεις επί πληρωμει. 
Ο κάθε Ορθόδοξος ιερέας υπάγεται σ έναν επίσκοπο & στην Ι. Συνοδο και ο συγκεκριμένος ενήργησε αυτοβούλως την στιγμή που μέσα στο Ι.Ν υπήρχαν κ αγόρια ώστε να είναι παπαδάκια, και σαν να μην έφτανε όλο αυτο, το παρουσίασε και στην σελίδα του Ιερού Ναού στο Facebook ώστε να γίνει ορατό σε όλους τους πιστούς. Γιατί άραγε ; Ποια η σκοπιμότητα να γίνει όλο αυτό; Την στιγμή που καμία εκκλησία δεν έχει πάρει πρωτοβουλία τέτοια; Σε τι εξυπηρετούσε η κίνηση αυτή, αφού το μόνο που κατάφερε είναι τον σκανδαλισμό των πιστών για ακόμα μια φορά; 

Ας μας απαντήσει ο Ιερέας.

Υποσημείωση

 Ο π Αλέξανδρος παρουσιάζει τον εαυτόν του ως σύγχρονο ιερέα που αποφάσισε στα 66 του χρόνια να ενδυθεί το τιμημένο ράσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...