Η Ρωσική εκκλησία στέλνει εθελοντές στην Μαριούπολη για την αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια

Ογδόντα σπίτια επισκευάστηκαν στη Μαριούπολη από ορθόδοξους εθελοντές

Οι εθελοντές αποκαθιστούν τα σπίτια των ανθρώπων που οι ίδιοι δεν μπορούν να τα επισκευάσουν  ηλικιωμένοι, μεγάλες οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, ανύπαντρες γυναίκες με παιδιά.

Πριν από μία εβδομάδα, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος φιλανθρωπίας, Επίσκοπος Παντελεήμων του Βερέι, συναντήθηκε με εθελοντές στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εθελοντές επισκευής μοιράστηκαν τις εντυπώσεις, τις ιστορίες και την εμπειρία τους στην αποκατάσταση των σπιτιών των άπορων κατοίκων της Μαριούπολης. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, μια τέτοια υπηρεσία στη Μαριούπολη μεταμόρφωσε τους ίδιους τους εθελοντές από πνευματική και ανθρώπινη άποψη.

"Είναι σημαντικό να είσαι σε ζωντανή κοινωνία με τον Θεό. Σε μια τέτοια επικοινωνία, ο Θεός αποκαλύπτει τον εαυτό του, ο οποίος θέλει αγάπη από εμάς. Αλλά δεν μπορεί να κατευθύνεται μόνο στον Θεό, πρέπει επίσης να κατευθύνεται σε άλλους ανθρώπους. Όταν κάποιος βοηθά τους άλλους, βρίσκει ενεργή αγάπη και τότε ο κύριος του ανοίγει, τότε η ψυχή μας έρχεται ποιο κοντά στον Θεό", είπε ο Επίσκοπος Παντελεήμων, απευθυνόμενος στους εθελοντές.

Σύμφωνα με το Συνοδικό Τμήμα φιλανθρωπίας, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες κάτω των 70 ετών μπορούν να γίνουν εθελοντές επισκευής. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες, αλλά χρειάζεστε μια ερασιτεχνική εμπειρία επισκευής Για να γίνετε εθελοντής επισκευαστής στη Μαριούπολη, πρέπει να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο ή να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή κοινωνικής βοήθειας της Εκκλησίας: 8 800 70 70 222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...