Γέροντας Αμβρόσιος – Θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε, θα φυλάει ο Χριστός τα παιδιά του

Αγιος Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης της Μονής Δαδίου

– Για να φτιάξεις τον εαυτό σου, πρέπει να κουραστείς λιγάκι. Να κατακτήσεις τα πράγματα πού σου λέω: την πίστη σου σωστή• την ειλικρίνεια της καρδιάς να μην την μπερδεύεις με το ψέμα, με την αδικία, με την κλοπή, με την προστυχιά, με τα πράγματα αυτά• να είσαι δίκαιος άνθρωπος• και ν’ αγαπάς. Ποιόν ν’ αγαπάς; Εκείνον πού παραγγέλλει ν’ αγαπήσεις τον Θεό με την καρδιά σου και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Για ερεύνησε μέσα στην καρδιά σου και τότε θα βρεις ποιόν αγαπάς. Με καταλαβαίνετε πώς σας μιλάω; Αν δεν με καταλαβαίνετε, θα τα βρείτε μπροστά σας αυτά πού σας λέω. Θα τα δείτε από τώρα και μπρος.
– Να μας δίνει μόνο δύναμη ο Θεός, φώτιση, κουράγιο, να μπορέσουμε να αντέξουμε αυτά τα πράγματα.
– Θα δίνει ο Κύριος. Εδώ θα είναι και θα δίνει. Ο Θεός έθρεψε τους Εβραίους σαράντα χρόνια με το μάννα. Ούτε έσπερναν, ούτε θέριζαν, ούτε όργωναν, ούτε είχαν τίποτα, κανένα ζώο. Και κάθε πρωί πήγαιναν έξω, άνοιγαν την πόρτα τους και έβρισκαν στο κατώφλι μια κατσαρόλα με το μάννα, πού είχε όλες τις ουσίες όλων των φαγητών. Και ζήσανε σαράντα χρόνια, όχι έναν χρόνο και τρία χρόνια. Σαράντα! θ’ αφήσει τώρα, λες, ο Θεός τον άνθρωπο εκείνον πού θα Τον ακολουθήσει; Όχι! Δεν θα τον αφήσει!

– Θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. Τα παιδιά Του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει, θα τα φυλάει σκανδαλωδώς.
– Δηλαδή, Γέροντα;
– Τί δηλαδή; Να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα πάνω στο τραπέζι και θα λες: «Αυτό από που ήρθε»; Αλλά πρέπει να έχεις πίστη. Χωρίς πίστη, δεν γίνεται τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...