Γιατί η Ιερά Σύνοδος δεν έλαβε θέση για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες σήμερα – Σκέψεις προς προβληματισμό



Εκκλησία - ταυτότητες 

Προσπαθώντας εμφανέστατα  να κερδίσουν χρόνο η ΔΙΣ δεν έλαβε απόφαση για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες όπως αναμενόταν σήμερα και αρκέστηκε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Επί του θέματος της εκδόσεως των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξετάσασα την από 26.7.2023 αναφορά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, συστήνει τόσο στον Ιερό Κλήρο, όσο και στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα την αποφυγή δημόσιων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Χρόνος όμως δεν υπάρχει και σκοπός της ανακοίνωσης είναι να να αποτρέψει τους πιστούς να παραβρεθούν στα συλλαλητήρια. Υπάρχει ο κίνδυνος του διαχασμού όπως αναγράφουν. Ο κίνδυνος είναι ότι θα βρεθούν και άλλες εκκλησιαστικές οργανώσεις εκτός επίσημης εκκλησίας που μπορεί να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να πάρουν με το μέρος τους, μέρος του ποιμνίου. 

Από την άλλη η «καυτή πατάτα» που κρατάει στα χέρια της η Δ.Ι.Σ είναι ότι αν λάβει αρνητική θέση στο θέμα των ταυτοτήτων έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση που διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα το Αντιχριστιανικό και σατανικό. Επίσης μην ξεχνάμε τα ΜΜΕ που καραδοκούν σαν αρπακτικά. Μια τέτοια σύγκρουση δεν  έχει ξανασυμβεί επί εποχής Χριστοδούλου, καθώς εκκλησία και πολιτεία έχουν άριστες σχέσεις στις μέρες μας.

Από την άλλη αν είναι θετική  ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και δώσει το πράσινο φως θα προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια Αγίων και πατέρων της εκκλησίας που έχουν μιλήσει ξεκάθαρα για το θέμα και πήραν θέση κατά. Η Εκκλησία σαφώς  δεν θέλει να προκαλέσει έναν νέο διχασμό στους κόλπους της όπως είχε συμβεί με τα εμβόλια καθώς αυτό θα ήταν ένα νέο πλήγμα. Αν πάλι τοποθετηθούν με ανακοίνωση τους ότι δεν είναι πνευματικό θέμα και κρατήσουν ουδέτερη στάση τοτε έρχονται πάλι σε αντίθεση με τους Αγίους που πήραν θέση ξεκάθαρη. Και σαφώς το ποίμνιό θα θέσει το εξής ερώτημα. Τα εμβόλια ήταν πνευματικό θέμα; Γιατί τότε βγάζατε εκατοντάδες ανακοινώσεις θετικες προς τον εμβολιασμό;

Ήδη υπάρχει εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου από το 02/98 που μας καλεί να μην τις πάρουμε και να γίνουμε αντιρρησίες συνείδησης. Πως τώρα λοιπόν θα καταργήσουν την εγκύκλιο αυτή; 


Ας ελπίζουμε σε μια άμεση και λογική απόφαση της συνόδου που θα σέβεται τη θυσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και τις απαιτήσεις πολλών Αγίων της Ορθοδοξίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...