΄΄Προδότη, πουλημένε, νεοταξίτη΄΄ Επίθεση από γυναίκα σε Ιερέα για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες


Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στα Ψαχνά Ευβοίας μεταξύ μιας 45χρονης ενορότισσας και ενός 66χρονου Πρεσβυτέρου Ιερέα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE η 45χρονη η οποία ανήκει στην ενορία του 66χρονου κληρικού είχε μια έντονη αντιπαράθεση μαζί του σήμερα το πρωί του Σαββάττου 26 Αυγούστου 2023 έξω από την Εκκλησία που λειτουργεί ο ίδιος εδώ και 12 χρόνια.Όπως αναφέρει ο Ιερέας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, όλα ξεκίνησαν μόλις η γυναίκα και μάνα 2 παιδιών ζήτησε το λόγο από τον Ιερέα γιατί δεν πήρε θέση στο κήρυγμά του για το ζήτημα με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Ο Κληρικός με ηρεμία της απάντησε πως αυτό δεν είναι ζήτημα πνευματικό, δεν αφορά την Εκκλησία και ίσως θα πρέπει να αναζητήσει απαντήσεις από πιο αρμόδιους.

Τότε η γυναίκα εξοργίστηκε, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τον Ιερέα με χαρακτηρισμούς όπως ΄΄προδότη, πουλημένε, νεοταξίτη΄΄, λέγοντας πως είδε στο διαδίκτυο γέροντα από το Άγιο Όρος να φωνάζει να μην πάρουν τις ταυτότητες.

Ο 66χρονος κληρικός της απάντησε να μην πιστεύει ότι βλέπει στο διαδίκτυο και τότε εκείνη ξέσπασε και έφτασε μέχρι και στο σημείο να τον χαστουκίσει μπροστά στον κόσμο.

Στη συνέχεια ήρθε ο σύζυγος της κυρίας ο οποίος κάνει και διακονήματα στον Ναό και το περιστατικό έληξε.

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

23 σχόλια:

  1. Ἄς μὴν βιαστοῦν κάποιοι νὰ κατακρίνουν αὐτὴν τὴ γυναῖκα, διακινδυνεύοντας νὰ κολασθοῦν. Διότι, ἄν ἔκανε ὅ,τι ἔκανε χωρὶς ἐμπάθεια, τότε μιμήθηκε τὸν Μωϋσῆ, τὸν Φινεὲς καὶ τὸν ἴδιο τὸν Θεάνθρωπο, Σωτῆρα ἡμῶν Χριστό.
    Ὁ Ἅγιος Παΐσιος ἔλεγε ὅτι ὑπάρχει καὶ δικαία ὀργή, ὅταν ὁ χριστιανὸς κάνει τὸ καθήκον του ὑπερασπίζοντας σοβαρὰ θέματα πίστεως.
    Ἀναφέρει, εἰδικότερα:
    «Ὁ Μωυσῆς, ὅταν εἶδε τὸν λαὸ νὰ θυσιάζει στὸ χρυσὸ μοσχάρι, ἀγα­νάκτησε καὶ πέταξε κάτω τὶς πλάκες μὲ τὶς ἐντολὲς ποῦ τοῦ ἔδωσε ὅ Θεός, καὶ ἔσπασαν. Ὁ Φινεές, ὁ ἐγγονὸς τοῦ ἀρχιερέα Ἀαρῶν, δύο φόνους ἔκανε καὶ ὁ Θεὸς ἔδωσε ἐντολὴ ἀπὸ τὴν γενιὰ του νὰ βγαίνουν οἱ ἱερεῖς τοῦ Ἰσραήλ!
    Ὅταν ὁ Φινεὲς εἶδε τὸν Ἰσραηλίτη Ζαμβρὶ νὰ ἁμαρτάνει μὲ τὴν Μαδιανίτιδα Χασβὶ μπροστὰ στὸν Μωυσῆ καὶ σὲ ὅλους τοὺς Ἰσραηλῖτες, δὲν κρατήθηκε· σηκώθηκε ἀπὸ τὴν σὺ­ναγωγὴ καὶ τοὺς φόνευσε καὶ ἔτσι σταμάτησε ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ. Ἂν δὲν τοὺς σκότωνε καὶ τοὺς δύο, θὰ ἔπεφτε ὀργὴ Θεοῦ σὲ ὅλον τὸν λαὸ τοῦ Ἰσραήλ. Φοβερό!
    Ἐγώ, ὅταν διαβάζω στὸ Ψαλτήρι τὸν στίχο «Καὶ ἐστη Φινεὲς καὶ ἐξιλάσατο, καὶ ἐκόπασεν ἡ θραϋσις», ἀσπάζομαι πολλὲς φορὲς τὸ ὄνομά του.
    Ἀλλὰ καὶ ὅ Χριστός, ὅταν εἶδε νὰ πουλοῦν μέσα στὸν περίβολο τοῦ Ναοῦ βόδια, πρόβατα, περιστέρια, καὶ τοὺς κερματιστὲς νὰ ἀνταλλάσσουν χρὴ­ματα, πῆρε τὸ φραγγέλιο καὶ τοὺς ἔδιωξε.
    Ἕνας πνευματικὸς ἄνθρωπος, ὅταν πάει μὲ ἀγανὰ­κτηση νὰ ὑπερασπίσει τὸν ἑαυτό του γιὰ ἕνα ἀτομικό του θέμα, αὐτὸ εἶναι καθαρὰ ἐγωιστικό, εἶναι ἐνέργεια τοῦ πειρασμοῦ. Δέχεται ἐπιδράσεις δαιμονικὲς ἐξωτερικές. Ἂν κάποιον τὸν ἀδικοῦν ἢ τὸν κοροϊδεύουν, αὐτὸν πρὲ­πει οἱ ἄλλοι νὰ τὸν ὑπερασπίζονται, γιὰ τὸ δίκιο, ὄχι γιὰ προσωπικό τους συμφέρον. Δὲν ταιριάζει νὰ μαλώνεις γιὰ τὸν ἑαυτό σου.
    Ἄλλο τὸ νὰ ἀντίδρασεις, γιὰ νὰ ὑπερασπισθεῖς σοβαρὰ πνευματικὰ θέματα, θέματα ποὺ ἀφοροῦν τὴν πίστη μας, τὴν Ὀρθοδοξία. Αὐτὸ εἶναι καθῆκον σου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο Θεός είναι υπέρ του φόνου; Ο Φινεές έπραξε σωστά που αφαιρεσε 2 ζωές; Και τι πάει να πει ότι ο Θεός θα έριχνε την οργή του σε όλο τον Λαό του Ισραήλ; Πόσο Δίκαιο τον χαρακτηρίζει αυτή Του η πράξη; Μωρέ πάτε καλά; Τόσο πολεμόχαρος θεός να τον χαίρεστε.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι άρρωστοι . Πιστεύοντας ότι μαχόμενοι τοιουτοτρόπως θα κερδίσουν τον παράδεισο Στην παρούσα περίπτωση χρειάζεται ανάλογη ανοχή και ψυχραιμία.

      Διαγραφή
    3. Καμμιά ανοχή. Κριτική σκέψη χρειάζεται και λίγη περισσότερη μόρφωση. Όταν πιστεύεις ότι ο Θεός είναι τιμωρός τότε δεν τον σέβεσαι και επιπρόσθετα δεν τον αγαπάς. Τον φοβάσαι και μόνο. Στο θέμα της ταυτότητας δεν υπάρχει περίπτωση αν την παραλάβεις να σε υποβιβάσει ως Χριστιανό.Η κυρία είναι εξωφρενικά παράλογη. Πιστεύει ό,τι της πλασάρουν. Πίστεψε έναν μοναχό "πειραγμένο" και δεν πιστεύει κάποιον ιερέα επειδή δεν ικανοποιεί το παραμύθι της και τα εσωτερικά της "θέλω". Τα οποία προφανέστατα έχουν να κάνουν με τη συντέλεια του κόσμου και τα συναφή. Βιάζεται πολύ να καταστραφεί η ανθρωπότητα.

      Διαγραφή
    4. Καμμια ανοχη σε ποιους? Στους προσκυνημενους η στους ζηλωτες? "Στο θέμα της ταυτότητας δεν υπάρχει περίπτωση αν την παραλάβεις να σε υποβιβάσει ως Χριστιανό." Προφανως και οχι. Μονο θα σε προαγει σε νεοταξιτη οικουμενιστη... Με αυτα και αυτα εχε ισυντελεστει η αποχριστιανοποιησει της Ελλαδος και η ψευτο ιεραρχια και το παπαδαριο που ενδιαφερετε μονο για τον μισθουλακο του εχουν τεραστιες ευθυνες..

      Διαγραφή
    5. Deda, καλά, πές ότι αυτός ο μοναχός είναι "πειραγμένος". Κι ο άγιος Παϊσιος ήταν τό ίδιο, όταν έλεγε όχι μόνο νά μήν τίς πάρουμε, αλλά νά ξεσηκωθούμε κιόλας;;

      Διαγραφή
    6. Απάντησέ μου εσύ για τον Παίσιο. Κάποιος που υποστήριζε ότι μιλούσε με σαύρες με τον ίδιο τον Θεό κλπ. Τι ήταν; Κάποιος που όλη την ζωή του την αφιέρωσε στον θεό και τελικά πέθανε απο καρκίνο. Πώς το κρίνεις εσύ αυτό; Για ποιο λόγο ο αγαπημένος του θεού στον οποίο αποδεικνύει συνέχεια την πίστη του να φύγει από μια τόσο γήινη σκληρή αρρώστια ενώ είχε κι άλλα βαριά νοσήματα κατα τη διάρκεια της ζωής του.. Μη μου πεις ότι παρακαλούσε να του την στείλει και εισάκουσε τις προσευχές του.. στο κακό πολύ γενναιόδωρο βρίσκω τον θεό. Γιατί δεν παρακαλούσε Ειρήνη και Αγάπη σε όλο τον κόσμο μιας και τον άκουγε ο παντοδύναμος;

      Εννοείται ότι δεν θα ακούσω τις σχιζοφρενικές σκέψεις ενός γεράκου που ζούσε απομονωμένος μακριά από τον κόσμο με νερό και ψωμί σε όλη του την ζωή για να σώσει τη δική του ψυχή και μόνο. Λίγο σκέψη θέλει. Όλοι αυτοι οι καλοί γεράκοι όλα αυτά που κάνουν νηστείες κλπ τα κάνουν μονο για τη δική τους ψυχή επειδή πιστεύουν στην υποτιθέμενη αιωνιότητα που τάζει η θρησκεία τους. Πες μου τι καλό έκανε ένας άγιος αποδεδειγμένα για κάποιον συνάνθρωπό του. Για τον Παίσιο δεν θα βρεις. Συγνώμη αλλά αυτή ειναι η πραγματικότητα. Και κάτι τελευταίο γιατί κούρασα. Αν όλο αυτό ειναι σχέδιο του θεού γιατί προσπαθείτε με νυχια και με δόντια να το χαλάσετε;

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι θέμα πνευματικό της είπε ο παπάς,ο Θεός να τον κάνει,ε;;; όπως και με τον κορωνοιο και τα εμβόλια;;; έτσι δεν μας έλεγαν;;;ο δυστυχής ως εκπεσων σεργιανιστής Ναυπάκτου στα γραπτά του πάντα τονιζε πως ολα τα θέματα πρέπει να τα βλέπουμε θεολογικως και όλα είναι θεολογία!!! όταν το υπενθύμισα σε μια καλογριά του, φανατική ως εικος κοβιντίστρια,δεν ήξερε πού να κρυφτεί... λοιπόν, καλά του έκανε κι οι παπάδες και οι δεσποταδες να πάρουν χαμπάρι πως ο αφελής ελληνακος ξύπνησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρουμε εάν γίνανε ακριβώς έτσι τα πράγματα φαίνετε προκατηλημένη η εξιστόρηση.Όπως και να έχει δεν μπορεί να μην είναι πνευματικό θέμα η ελευθερία του ανθρώπου. Ολα αυτά που γίναν απο τη νεα τάξη πραγμάτων και τις μαριονέτες της στη χωρα μας επί κορονοϊού προφανώς θα συνεχιστεί όπως φαίνεται με την επίσημη άποψη της εκκλησίας να συνηγορεί σε αυτά. Αυτό εξαγριώνει εμάς τους χριστιανούς, λογικό είναι, εμεις δεν θέλουμε την υποδούλωση ούτε τρώμε κουτόχορτο .Απορώ με αυτούς που δεν βλέπουν ότι ζούμε εποχή αντίχριστου και ότι όλα προετοιμάζουν τον ερχομό του .Τον χριστόδουλο που μιλούσε τον φάγανε, βρήκαν ηγεσία υπάκουη και στα μέτρα τους .Όμως εμείς οι χριστιανοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακόμη και ενάντια στην προσκυνημένη μασονική ηγεσία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χρειάζονται χειροδικίες...Μια απλή αποτείχιση χρειάζεται σύμφωνα με τον 15ο κανόνα της ΑΒ Συνόδου και εκεί τελειώνει η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν αναφερθώ στο σχόλιο μου θα κάνω μία παρένθεση:

    Αυτό το ευλογημένο Ιστολόγιο είναι από τα απειροελάχιστα που ανεβάζουν τα σχόλια χωρίς έγκριση.

    Δυστυχώς όμως το εκμεταλλεύονται κάποιοι κακόβουλοι.

    Μέσα στα σχόλια βρέθηκε και ένα ζιζάνιο που αντί να πει την άποψή του, φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν και λέει ότι του κατέβει.

    Τι είναι ζιζάνιο;
    Ζιζάνιο ονομάζουμε ένα φυτό που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν.
    Ένα φυτό που ζημιώσει τη χρήση και την αξία της καλλιεργήσιμης γης.

    Τα ζιζάνια είναι επιζήμια και επιβλαβή για τις καλλιέργειες.
    Για το λόγο αυτό, η καταπολέμηση των ζιζανίων είναι αναγκαία, θα έρθει η ώρα που θα τα ξεριζώσει ο Ίδιος Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στην Δευτέρα Παρουσία Του .
    Κλείνω την παρένθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου αν όλοι συμφωνούσαν μεταξύ τους, δεν θα υπήρχε διάλογος. Κατάθεση απόψεων κάνουμε όλοι μας. Εσύ όμως έκλεισες την παρένθεση αλλά τελικά αστοχησες να αναφερθείς όπως γράφεις αρχικά, στο σχόλιό σου. Περιμένεις τον Χριστό να βγάλει απο τη ζωή σου τους ανθρώπους που αποκαλείς ζιζάνια αντί να προσευχηθείς όπως σας μάθανε απο μικρά, έστω, για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο. Θέλεις να μείνεις μόνος σου εσύ και οι όμοιοί σου. Κι εγώ ένα απο αυτά τα ζιζάνια είμαι και απεχθάνομαι τους ανθρώπους που σκέφτονται τον αφανισμό άλλων ανθρώπων επειδή τους ενοχλούν οι απόψεις τους. Αν είχες επιχειρήματα όπως αυτό το ζιζάνιο, θα μπορούσες να τα παραθέσεις. Αντί αυτού επέλεξες να καλέσεις τον Ιησου Χριστό , τον Κύριό σου να σε απαλλάξει απο την παρουσία του.

      Διαγραφή
    2. Φίλη μου, όταν χρησιμοποιεί κάποια τέτοιους χαρακτηρισμούς:
      Εννοείται ότι δεν θα ακούσω τις σχιζοφρενικές σκέψεις ενός γεράκου..

      Αυτό δεν είναι κατάθεση απόψεων, αλλά βλασφημία.
      Την χολή που έχουμε στην καρδιά μας ας μην την βγάζουμε από το στόμα μας.
      Γιατί η γλώσσα λαλεί πάντα το περίσσευμα της καρδίας.
      Η γλώσσα είναι όργανο και εκφράζει τα έσωθεν μας.

      Και σε αυτό που γράφεις εσύ:

      Κι εγώ ένα απο αυτά τα ζιζάνια είμαι και απεχθάνομαι τους ανθρώπους που σκέφτονται τον αφανισμό άλλων ανθρώπων επειδή τους ενοχλούν οι απόψεις τους.

      Εγώ δεν σε απεχθάνομαι και φυσικά δεν θέλουμε τον αφανισμό κανενός ανθρώπου. (Άλλοι τον επιδιώκουν).

      Και για Αυτόν που τον αποκαλεί σχιζοφρενή, μακάρι να τηρούσε τα λεγόμενά του:

      . Να αγαπάτε τον κόσμο, να μην κρατάτε μίσος στην καρδιά σας, να μη σας ενδιαφέρει τι κάνει ο διπλανός σας και να βοηθάτε, όταν βλέπετε άνθρωπο να υποφέρει.
      Και όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ποιο είναι το φάρμακο, θα σωθούνε, ειδεμή θα πάνε χαμένοι».

      Από τους καρπούς ξεχωρίζει το δέντρο αν είναι καλό ή κακό.
      Το ίδιο και ο άνθρωπος από τα έργα του και από τη γλώσσα του, αν στάζει μέλι ή χολή.

      Για αυτό επιτρέπει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός τις δοκιμασίες για να φανεί ο καθένας σε ποια κατηγορία βρίσκεται.

      «ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι, κοσκινίζεται ο κόσμος», έλεγε πολύ σοφά ο Άγιος Παΐσιος…

      Και επειδή αναφέρθηκε στον Κύριον μου Ιησού Χριστό.
      Θα σου αναφέρω κάτι ακόμα που ίσως να μην το γνωρίζεις, όμως το πιθανότερο είναι μάλλον να το ξέχασες.

      Θα συνεχίσω γιατί δεν θα το πάρει ολόκληρο..




      Διαγραφή
    3. Όλοι οι άνθρωποι που κατοικούμε επάνω στην Γη είμαστε αμαρτωλοί και όπως γράφει και η Αγία Γραφή, «ουδείς αναμάρτητος».

      Άλλος είναι πολύ αμαρτωλός και εξακολουθεί πεισματικά την οδό του, χωρίς να έχει καμία διάθεση να αλλάξει.
      Άλλος άθελά του σέρνεται από την αμαρτία και υποχρεωτικά την ακολουθεί, διότι δεν έχει καμία άλλη εναλλακτική λύση. Είναι δούλος της αμαρτίας.


      Δυστυχώς οι περισσότεροι - ες όπως και εσύ οι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι ο Θεός τους μισεί επειδή μένουν στην αμαρτία και ψάχνει να βρει τρόπο να τους τιμωρήσει.

      Πολλοί βλασφημούν τον Θεό όταν τους συμβαίνει κάποιο κακό, διότι νομίζουν ότι ο Θεός βρήκε την ευκαιρία να τους εκδικηθεί ή να τους τιμωρήσει.

      Οι Αγία Γραφή δεν γράφει πουθενά ότι ο Θεός μισεί τον αμαρτωλό άνθρωπο. Μισεί μόνο την αμαρτία.
      Όταν σκοτώνεις τον πλησίον σου, όταν τον αδικείς, τον κλέβεις, τον συκοφαντείς, ο Θεός δεν μισεί εσένα, μισεί αυτές τις πράξεις που κάνεις. Γι’ αυτό στέλνει Απεσταλμένους και φωνάζουν: «Μετανοείτε».

      Έτσι και σε κάθε άνθρωπο, που επιστρέφει κοντά Του, του δίνει πλούσια την συγγνώμη, αρκεί να μετανοήσει ειλικρινά.
      «Ου θελήσει θέλω τον θάνατο του αμαρτωλού, ως το επιστρέψαι και ζην αυτόν», λέγει ο Κύριος.
      Ορκίζεται στον εαυτό Του ο Θεός και λέγει: » Δεν θέλω κανένας άνθρωπος, καμιά ψυχή να χαθή και να κολασθή, αλλά θα την περιμένω».

      Ποθεί πάρα πολύ τη μετάνοιά μας ο Κύριος μας και όπως τότε δέχτηκε τον Άσωτο Υιό που μετανόησε, μας δέχεται και μας καταφιλεί παρηγορώντας μας και προτρέποντας τον καθένα μας, μετά από αμέτρητα παράνομα έργα και διαβολικές πράξεις που έχουμε κάνει, να επιστρέψουμε σε Αυτόν.

      Ο Θεός θέλει να σώσει τον αμαρτωλό και ασεβή άνθρωπο και να τον κάνει παιδί Του και όχι να τον καταστρέψει. Ο Θεός αγαπάει τον άνθρωπο, διότι ο Ίδιος τον έπλασε και έχει κάνει σχέδια για τον άνθρωπο.

      Η μεγάλη Του αγάπη φανερώθηκε με τη Σταυρική Του θυσία η οποία έγινε για να λυτρώσει κάθε αμαρτωλό από τις αμαρτίες του και να του δώσει την άφεση όλων των αμαρτιών του, όσο μεγάλες και αν είναι, αρκεί να μετανοήσει.

      «Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι» (Κατά Λουκάν ΚΓ', 34)

      Τα λόγια Του πάνω στο Σταυρό είναι λόγια γεμάτα αγάπη. Εμφανίζεται η θεϊκή Του φύση, το απόλυτο καλό, χωρίς κανένα ίχνος μίσους, ακόμη και γι αυτούς που τον βασανίζουν.
      Μέσα στον αβάσταχτο πόνο, που Του προκαλούσε το φρικτό μαρτύριο, ο Θεός της αγάπης, συγχωρεί τους σταυρωτές Του, προσεύχεται γι’ αυτούς στον Ουράνιο Πατέρα Του και τους δικαιολογεί.

      Μας διδάσκει την αρετή της συγχώρεσης, μας δείχνει τον τρόπο για να πλησιάσουμε τον Θεό

      Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός σε αγαπάει και σε καλεί να πας κοντά Του, όχι για να σε τιμωρήσει, αλλά για να σε σώσει, να σε ευλογήσει.

      «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς».

      Μπορεῖ βέβαια, ἐπειδή εἶναι γραμμένη στά ἑλληνικά ἡ Καινή Διαθήκη, νά καταλαβαίνουμε τή φράση: ἀλλά βαθύτερα δέν ἔχουμε ἰδέα, δέν καταλαβαίνουμε τίποτε, καί γι᾿αὐτό δέν ὑπάρχει ἀνάπαυση μέσα μας.


      Διαγραφή
    4. Για τον Αγιο Παίσιο υπάρχουν μαρτυρίες ακόμα και μέσα από τους κύκλους της Εκκλησίας ότι δεν είχε σώας τα φρένα. Δεν με εντυπωσιάζει το γεγονός γιατί ήταν άνθρωπος με μεγάλη πίστη και τηρούσε κατα γράμμα τους κανόνες. Προσευχόταν νήστευε λιτή ζωή και δεν προσπαθούσε να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας. Ίσα-ίσα που ο ίδιος επισήμανε σε πολλές από τις συζητήσεις του ότι δεν κάνει προφητείες. όλες αυτές οι προφητείες ήταν του Κοσμά του Αιτωλού. Εκείνος απλώς τις αναπαρήγαγε. Έπειτα η εκκλησία το εκμεταλλεύτηκε γι αυτό και είναι από τους πιο εμπορικούς άγιους πλέον.

      Αντιλαμβάνομαι ότι διαβάζεις την ΑΓ. Σίγουρα υπάρχουν πολύ όμορφα στοιχεία κατά το ανάγνωσμα που εντυπωσιάζουν. Κατά τη μελέτη όμως υπάρχουν και κάποια σημεία που δεν συνάδουν με την καλοσύνη του Θεού όπως η αρχική εκδίωξη των μοναδικών παιδιών του από τον παράδεισο, οι κατάρες σε αυτούς, αργότερα η καταστροφή με την πλημμύρα και τον Νώς κλπ,
      Ο Χριστός είναι μια δυνατή προσωπικότητα γεμάτος καλοσύνη αλλά υπάρχουν κάποιες αστοχίες κατά τις ενέργειές του, όπως εξιστορούν οι Απόστολοι στην ΚΔ. Για παράδειγμα επειδή αναφέρθηκες στη θυσία και τη Σταύρωση. Δεν το ήθελε να το περάσει το μαρτύριο. Θα μου πεις μιλούσε η ανθρώπινη υπόσταση. Προηγήθηκαν κάποια θαυματα ακόμα και 3ις αναστάσεις νεκρών. Συμπεραίνουμε ότι ήταν και Θεός. Μπορούσε δηλαδή να χρησιμοποιεί την κάθε ιδιότητα ανάλογα με τις περιστάσεις; Παρ όλα αυτά δεν ήθελε να σταυρωθεί. Κι όμως θεωρείται Σωτήρας.
      Έπειτα αν μπορείς να μου απαντήσεις, για ποιο λόγο έστειλε τον Γιο του; Για να συγχωρεθούν οι άνθρωποι απο την αμαρτία; Έπρεπε να θυσιάσει τον γιο του; Θεός είναι ας διόρθωνε την αμαρτία διαφορετικά χωρίς αυτήν την τραγική απώλεια. Που στην ουσία ήταν ο ίδιος ο Θεός.. δηλαδή έστειλε τον εαυτό του. Ένα μπερδεμα. Και μερικές ρήσεις από τον ίδιο τον Χριστό :
      «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου…» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).
      – «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).
      – «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).
      – «Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα» (Κατά Λουκάν, 10: 34).

      Η συζήτηση είναι μεγάλη και σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτήν την σελίδα. Αλλά όπως υπάρχει το "άσπρο" έτσι υπάρχει και το "μαύρο". Καλό είναι να μην έχουμε τυφλή πίστη σε ό,τι μας πλασάρουν και το κυριότερο να μην επιλέγουμε τα καλά στοιχεία στη πίστη μας φορώντας παρωπίδες για τα υπόλοιπα. Καλοί άνθρωποι να μαστε. Από "καλούς" χριστιανούς έχουμε δει τα χειρότερα εγκλήματα. Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  6. Θα κάνω αντιγραφή από απόσπασμα ομιλίας του Μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου:

    Δυστυχῶς, δὲν εἶναι σὲ θέση οἱ ἐφημέριοί μας, καὶ ἐκεῖνοι ποὺ εἶναι ἀπὸ τὸν Χριστὸν τεταγμένοι νὰ βοηθήσουν τὸ ποίμνιον. Δὲν εἶναι εἰς θέσιν νὰ βοηθήσουν. Πεῖτε ἀπὸ ἄγνοια, πεῖτε ἀπὸ ἀδιαφορία, πεῖτε διότι καὶ αὐτοὶ παρασύρονται κάποτε;

    Ἀκούει κανεὶς γνῶμες γύρω ἀπὸ τέτοια θέματα, ποὺ νὰ τραβάει τὰ μαλλιά του.


    Ἀγαπητὸ ποίμνιον, βοηθεῖστε ἐσεῖς τὸν ἑαυτό σας.
    Μελετᾶτε τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ καὶ βοηθήσατε ἐσεῖς τὸν ἑαυτόν σας. Ἐμεῖς, δὲν μποροῦμε νὰ σᾶς βοηθήσουμε.
    Καὶ ὄχι μόνον αὐτό, ἀλλὰ κάποτε σᾶς ρίπτουμε καὶ ἐμεῖς, -εἴτε τὸ καταλαβαίνουμε, εἴτε δὲν τὸ καταλαβαίνουμε-, σᾶς ρίπτουμε καὶ ἐμεῖς εἰς τὰ χέρια τῶν ἐχθρῶν.

    Ναί! Γιατί καὶ ἐμεῖς ὡς ταγοί, ὡς κληρικοί, ἔχουμε γίνει θύματα αὐτῶν τῶν καταστάσεων.
    Ναί! Μὴν σᾶς κάνει ἐντύπωση. Δὲν θὰ ‘θελα νὰ σᾶς βάλλω τὴν ὑποψία γιὰ κείνους ποὺ σᾶς ποιμένουν, ἀλλά, δὲν θὰ΄θελα ὅμως νὰ σᾶς ἀφήσω καὶ ξένοιαστους, καὶ νὰ πεῖτε.

    «Ἔ! ἔχουν τὸν λόγον ἄλλοι, αὐτὸ ποὺ θὰ μᾶς ποῦν, αὐτὸ θὰ κάνουμε».

    Ὄχι! Νὰ ΄μαστε ξυπνητοὶ ἄνθρωποι, νὰ μελετοῦμε τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ, γιὰ νὰ μποροῦμε νὰ προστατέψουμε τὸν ἑαυτό μας. Διότι σήμερα, δὲν σᾶς προστατεύουν ἐκεῖνοι ποὺ εἶναι τεταγμένοι γιὰ νὰ σᾶς προστατέψουν. (…)

    (…) Κατὰ τὰ ἄλλα… Δὲν ξέρω… πολλὰ λέγονται καὶ ἀκούγονται. Ἡ ἐποχὴ μας ἔχει χαλάσει τοὺς ἀνθρώπους. Εἴμαστε χαλασμένοι πλέον ἄνθρωποι. Ἅμα λοιπὸν δὲν ξέρεις μερικὰ πράγματα, πῶς θὰ προστατέψεις ἀδελφέ μου, τὴν ὑγεία σου, καὶ τὴ ζωή σου.

    Ἔτσι καὶ ἐδῶ, ἀγαπητοί μου, μελετᾶτε τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ. Καὶ ἅμα συναντήσετε τὴν ἀδιαφορία ἐκ μέρους ἡμῶν, τότε νὰ πεῖτε:

    «Ὄχι πάτερ! Δὲν εἶναι τὰ πράγματα ἔτσι. Εἶναι ἀλλιώτικα, καὶ ἐὰν ἐσὺ τὰ λὲς ἔτσι, ἐγὼ τουλάχιστον, θὰ προστατέψω τὸν ἐαυτόν μου».

    Καὶ ὄχι μόνον τὸν ἐαυτόν σας, ἀλλὰ νὰ προστατέψετε καὶ τοὺς παραπέρα, τοὺς πλαϊνούς σας, διότι εἶναι ἀνάγκη ἀγαπητοί μου, ἔτσι νὰ γίνει.

    (Μας προτρέπει ο Μακαριστός πατέρας Αθανάσιος Μυτιληναίος να προστατέψουμε και τους Αδερφούς μας, η σωτηρία μας εξαρτάται από τον πλησίον.
    Ποτέ ένας Χριστιανός δεν μπορεί να πει: ας σώσω εγώ την ψυχούλα μου και τι με νοιάζει για τους άλλους.
    Τότε σίγουρα θα χάσει την ψυχούλα του.

    Θα κλείσω με αυτό..

    Η ομιλία αυτή του πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου έγινε το 1981.
    Πριν από 40 χρόνια, αναρωτιέμαι αν έκανε σήμερα την ίδια ομιλία τι θα μας έλεγε για τους σημερινούς αρχιερείς και δυστυχώς πολλούς Ιερείς.

    Όσο για το θέμα του χαστουκιού, φυσικά και δεν πρέπει ο Χριστιανός να βιαιοπραγεί.
    Όμως ας θυμηθούμε τι έγινε και στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο με τον πραότατο Άγιο Νικόλαο που χαστούκισε τον Άρειο.

    Πρώτα ο Θεός θα συνεχίσω και για τις νέες ταυτότητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Δικαιοσύνη για να αποδοθεί επιβάλλει την τιμωρίαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν την έλευση του αντιχρίστου (του θηρίου) θα πρέπει οι άνθρωποι να έχουν τον αριθμό ή το όνομα του θηρίου στο χέρι ή στο μέτωπο.
    Αυτά όλα θα γίνουν πριν έρθει ο αντίχριστος.

    Ότι κάνανε με τα εμβόλια, θα κάνουν το ίδιο ακριβώς και με τις νέες ταυτότητες.

    Ας θυμηθούμε τι γινόταν με τα σκευάσματα.

    Στην αρχή λέγανε άνω των 70.
    Και οι ευπαθείς ομάδες μόνο.
    (Λες και δεν υπήρχαν είδη για όλους).

    Μετά άρχισαν να κατεβάζουν την ηλικία κατά δεκαετία.

    Μόλις τελείωσε όλο αυτό, άρχισαν τις δωροδοκίες, για να μπορείς να διασκεδάσεις, ούτε με rabbit, μόνο με εμβόλιο, αλλιώς στο σπίτι σου, για να μπορείς να εργαστείς χωρίς να ταλαιπωρείσαι περιμένοντας έξω στο κρύο στη βροχή και στην παγωνιά σε ατελείωτες ουρές για να κάνεις το διαβόητο rabbit test, (ενώ οι εμβολιασμένοι δεν χρειαζόταν και ας είχαν και κορωνοϊό) και στους νέους ακόμα και μπόνους για διακοπές, εκπτώσεις για scooter και δεν συμμαζεύεται.

    Όταν τελείωσε και αυτό και δεν τους είχαν βγει τα νούμερα, φάνηκαν τα δόντια. (Τα δόντια φαίνονται όταν πέφτει η μάσκα, δηλαδή πέσανε οι μάσκες στο πόσο γινόταν όλα αυτά για το καλό μας).

    Παύεις να εργάζεσαι, προστίματα για όσους ήταν άνω των 70 ή 60 δεν θυμάμαι το όριο.

    Είδαν ότι δεν τους βγήκε με τους υγειονομικούς τους Ήρωες και σταμάτησαν τον περαιτέρω διωγμό και σε άλλους κλάδους.

    Ας περιμένουμε ένα από τα ίδια.

    Στην αρχή θα πληρώνεις για να την πάρεις.

    Μετά θα αρχίσουν εξυπηρετήσεις παύλα δωροδοκίες για όσους θα την κατέχουν.

    Και στο τέλος όσοι αντισταθούν να μην την πάρουν θα τους δείξουν πάλι τα δόντια τους.
    Αυτή τη φορά σκοπεύουν να κάνουν ολοκληρωτικό αποκλεισμό.

    Αυτοί έχουν τα σχέδιά τους.

    Σχέδια όμως έχει και το Αφεντικό της ιστορίας, ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας.

    Ἄν θέλουμε ἀληθινά, θὰ βοηθήσῃ ὁ Δυνάμενος τὰ ἀδύνατα παρ᾿ ἀνθρώποις.

    Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τα εύκολα και ο Κύριος μας θα κάνει τα δύσκολα.

    Αρκεί να Τον εμπιστευτούμε και προπάντων να μη βιαζόμαστε.

    Στην πρώτη περίπτωση με τα σκευάσματα, όσοι τα λάβανε δεν απαρνήθηκαν το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος.
    Ήταν ο τρόπος που τα κατασκεύασαν από αγέννητα παιδιά που τα κατακρεούργησαν ζωντανά για να πάρουν κυτταρικές σειρές.
    Για αυτό και ο πατέρας Σάββας Αγιορείτης τα ονόμασε διαβόλια.
    Δηλαδή και ακόμα να ήταν να μας σώσει, δεν μπορεί ποτέ ένας Χριστιανός να πει: ο θάνατός σου η ζωή μου.

    Τώρα στην περίπτωση των νέων ταυτοτήτων.
    Ταυτότητα σημαίνει ταύτιση.

    Να προσέξουμε πάρα πολύ μην φύγει η Χάρις του Θεού από πάνω μας.
    Γιατί αν φύγει ουαί και αλίμονο. (Μην αρνηθούμε το Μυστήριο του Αγίου βαπτίσματος).

    Για αυτό ας προσέξουμε πάρα πολύ, και αναφέρομαι και στον εαυτό μου, αν φύγει η Χάρις του Θεού από πάνω μας θα γίνουμε χειρότεροι και από τα κτήνη.

    Ο αμαρτωλός έχει πάρα πολλές ελπίδες να σωθεί αν μετανοήσει, ο αιρετικός απειροελάχιστες ελπίδες στο να μετανοήσει.
    (Ο πρώτος μπορεί να μετανοήσει εύκολα, ο δεύτερος σχεδόν καθόλου, μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν).

    Όποιος ταχθεί όμως με το θηρίο ΚΑΜΊΑ ελπίδα σωτηρίας.
    (Γιατί θα έχει φύγει οριστικά η Χάρις του Θεού από επάνω του, με την δική του προαίρεση.
    Και οπότε θα είναι αδύνατον να μετανοήσει, όπως και ο διάβολος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «..καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´.
      (Αποκάλυψη, 13:16-18)

      Μετάφραση:Το «θηρίο» είναι ο «αντίχριστος». Σύμφωνα με τα γραφόμενα της «Αποκάλυψης», θα εφαρμοστεί ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά το οποίο όποιος δεν έχει χαραχτεί στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο, δεν θα μπορεί ούτε να αγοράσει ούτε να πουλήσει. Να προσέξουμε ότι η επίμαχη περικοπή αναφέρεται ρητά σε «χάραγμα». Σε κάτι, δηλαδή, που χαράσσεται στο δέρμα. Ούτε σε ταυτότητες (καθώς είναι είδος εντύπου ή κάρτας), ούτε σε τσιπ (το τσιπ εμφυτεύεται, δεν χαράσσεται). Έπειτα το κρίσιμο σημείο στην Αποκάλυψη είναι το εξής. ότι πρώτα εμφανίζεται ο Αντίχριστος μάλιστα αποκαλύπτεται μόνος του, κι έπειτα χαράσσονται οι ακόλουθοί του. Που σημαίνει ότι χωρίς αντίχριστο χάραγμα δεν υπάρχει. Άρα δεν είναι οι ταυτότητες του Σεπτεμβρίου. Μην αναστατώνεστε αδίκως. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  9. Γράψε και το όνομά σου, πιστεύω να είσαι βαπτισμένη Χριστιανή Ορθόδοξη και μη φοβού.
    Αν είσαι καλοπροαίρετη θα καταλάβεις σε αυτά τα λίγα που θα σου πω.
    Φυσικά απευθύνομαι και στους Αδελφούς εν Χριστώ γιατί υπάρχει ο φόβος της πλάνης και του σκανδαλισμού.

    Προς το σκοπό αυτό υποχρεώνει όλους μικρούς, μεγάλους, πλούσιους, φτωχούς, ελεύθερους, δούλους να δεχθούν «χάραγμα», σφραγίδα στο δεξί τους χέρι ή στα μέτωπά τους.

    Από ότι βλέπουμε χάραγμα είναι σφραγίδα του αντιχρίστου.

    Στο μυστήριο του Χρίσματος σφραγίζεται ο πιστός με το Άγιο Μύρο για να λάβει τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος.

    Το έργο του Αγίου Πνεύματος στο νεοφώτιστο είναι η ειδική και ποικίλη χάρη, που αρχίζει σαν «Σφραγίδα δωρεάς Πνεύματος Αγίου».

    Εσύ έχεις δει κανένα μωρό να έχει εμφανή καμιά σφραγίδα μετά το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος;

    Το Άγιο Μύρο που χρησιμοποιεί ο Ιερέας είναι η σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος στο Μυστήριο του Χρίσματος.
    (Και δεν θα δεις καμιά σφραγίδα τέτοια που βάζουν οι λογιστές στο μωρό).

    Και το χάραγμα του αντιχρίστου είναι το τσιπάκι που θα έχει πάνω τον αριθμό η το όνομα του θηρίου.

    Και αυτό θα γίνει πριν έρθει ο αντίχριστος, ο αντίχριστος θα εμφανιστεί όταν όλα θα είναι έτοιμα.

    Η νέα ταυτότητα είναι το προ χάραγμα.

    Και δυστυχώς είναι πολύ επικίνδυνο όταν την πάρουμε, γιατί ενδέχεται να φύγει η Χάρις του Θεού από επάνω μας και μετά να μην έχουμε αντιστάσεις στο να δεχτούμε το τσιπάκι επάνω μας.

    (Πρώτα ο Θεός για αυτό το θέμα θα αναφερθώ άλλη φορά εκτενώς αν και έγραψα πιο πάνω για το τι θα συμβεί χωρίς να είμαι προφήτης).

    Τώρα αναφέρομαι αποκλειστικά σε σένα.
    Επειδή διάβασες και έμαθες δύο πράγματα νομίζεις ότι τα έμαθες όλα.
    Ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας δεν ανακαλύπτεται, αλλά αποκαλύπτεται.
    Η Αγία Γραφή δεν μορφώνει, αλλά Μεταμορφώνει .

    Τώρα για όλες τις άλλες τις βλασφημίες παύλα ανοησίες που γράφεις και σου φαίνονται ακαταλαβίστικα όλα αυτά που λέει η Αγία Γραφή.

    Αν μπορέσεις με το πεπερασμένο μυαλουδάκι σου να μου αποδείξεις αυτό που θα σου πω, θα σου αποκαλύψω και εγώ τα ανεξιχνίαστα μυστήρια του Αγίου Τριαδικού Θεού μας.

    Μία γάτα που βρίσκεται μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, πατάει κάποιος το διακόπτη και αμέσως το δωμάτιο θα γίνει μέρα.
    Αν μπορέσεις να εξηγήσεις την γάτα πώς με ένα διακόπτη η νύχτα γίνεται μέρα και η μέρα γίνεται νύχτα.
    Μία γάτα πάει και κάθεται δίπλα στο καλοριφέρ, ενώ δεν βλέπει φωτιά αισθάνεται τη θερμότητα και απολαμβάνει τη ζεστασιά.
    Αν μπορέσεις να την εξηγήσεις όλη την τεχνολογία που έχει το καλοριφέρ που εκπέμπει θερμότητα χωρίς να έχει φλόγα, θα σου εξηγήσω και εγώ τα άρρητα ρήματα που άκουσε ο Πρώτοκορυφαίος Απόστολος Παύλος.

    Αν η γάτα δεν έχει νοημοσύνη και δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί μας.

    (Για αυτό κι αν ανέβει σε ένα γαμήλιο τραπέζι και τα κάνει όλα λίμπα δεν μπορούμε να την πάμε στο δικαστήριο γιατί έχει το ακαταλόγιστο, δεν έχει νου).

    Πόσο μάλλον εμείς οι πεπερασμένοι μπορούμε να συγκριθούμε με τον άπειρο Θεό για να Τον κατανοήσουμε.
    Ανεξιχνίαστες οι βουλές του Κυρίου .

    Τώρα όσο για τον Άγιο Παΐσιο, αν είχε σώας τα φρένας, συγνώμη για αυτό που θα πω.
    Αλλά μάλλον όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.

    Δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου και αυτά τα έγραψα χάρη στους Αδελφούς εν Χριστώ γιατί υπάρχει φόβος να τους σκανδαλίσεις.

    Και όποιος σκανδαλίζει, ο Κύριος μας μίλησε για (μυλόπετρα) για να είναι βεβαίως και ο πνιγμός του.

    Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι χριστιανός. Έχεις πλάσει την θρησκεία σου όπως εσύ την φαντάζεσαι μέσα στο λοβοτομημένο μυαλουδάκι σου.
      Σου είπανε ότι είσαι γατάκι και συμπεριφέρεσαι σαν γατάκι.
      Παρακάτω αναφέρεις το μυστήριο της βάπτισης και ανάθεμα αν ξέρεις για ποιο λόγο γίνεται. Με την βάφτιση το μωρό εξαγνίζεται απο το προπατορικό αμάρτημα ώστε να μπορεί να περάσει στην "Βασιλεία των Ουρανών". Διότι η παρουσία του προπατορικού αμαρτήματος στα νήπια, έστω κι αν αυτά δεν έχουν προσωπικές αμαρτίες, τα εμποδίζει να γίνουν μέτοχα της «αιώνιας ζωής». Εδώ γελάμε διότι το προπατορικό αμάρτημα έχει σβηστεί με τη θυσία του γιου του.

      Άλλωστε ο Χριστός δεν ήταν ποτέ υπέρ του νηπιοβαπτισμού. Σύμφωνα με τους λόγους του Χριστού (Κατά Μάρκον, 16: 16), προυπόθεση του βαπτίσματος είναι η πίστη σ αυτόν.

      Η πίστη αυτή περιλαμβάνει κυρίως τρία σημεία:
      1) Την απόταξη του Σατανά, την απομάκρυνση του πιστού από κάθε τι το σατανικό. Σ αυτό συντελεί και ο εξορκισμός του Σατανά που γίνεται πριν από τη βάπτιση.
      2) Τη σύνταξη του πιστού με τον Χριστό. Τη στροφή δηλαδή της σκέψεως, των πράξεων, της αγάπης και ολόκληρης της ζωής προς τον Χριστό.
      3) Την προσκύνηση και τη λατρεία του Χριστού.

      Με βάση αυτό έπρεπε ο νηπιοβαπτισμός να απαγορεύεται όχι μόνο απο την εκκλησία αλλα και από το Σύνταγμα κι όχι περιχαρής τύποι σαν κι εσένα να νομίζουν ότι προστατεύονται από μια αόρατη σφραγίδα του αγιου πνεύματος. Πιστεύεις στην εμπορικη θρησκεία. Είσαι θύμα πάρα μα πάρα πολλά χρόνια.

      Θα κλείσω και γω τη συζήτηση με μια παρατήρηση του ονόματός σου. Χρήστος Μακεδών. Είναι κρίμα να είσαι απο την Ελλάδα και να ακολουθείς μια εβραική θρησκεία κακής αντιγραφής αλλων θρησκειών. Αν γεννιόσουν λιγο πιο δίπλα θα μιλούσες για το κοράνι και τον Μωάμεθ. Κάπου αλλού θα σουν γατάκι του διαλογισμού... αλήθεια ποιος έγραψε την ΚΔ.. Παρατήρησα οτι μιλάνε σε τρίτο πρόσωπο αναφέροντας τους εαυτούς τους οι Απόστολοι.. εσύ; Χαιρετίσματα στον Γιαχβέ σου.

      Διαγραφή
    2. Όταν αποθρασύνθηκε ο σατανάς στους τρεις πειρασμούς, Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν συνέχισε την συζήτηση.
      Αλλά τον εκδίωξε λέγοντάς του:

      ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ·

      Το ίδιο να κάνουμε όλοι Αδέρφια μου, να κόβουμε τη συζήτηση με κάθε διαβολεμένο και να του λέμε κοφτά:

      ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ·

      Γιατί όσο συνεχίζουμε την συζήτηση αυτοί δαιμονίζονται.

      Διαγραφή
  10. Μας λέει ο Άγιος Παΐσιος ότι αυτοί που θα πάρουν τις νέες ταυτότητες θα νομίζουν ότι θα είναι σε πλεονεκτική θέση από τους άλλους, δηλαδή θα μπορούν να (ευημερούν).
    Και οι άλλοι που θα αρνηθούν να την παραλάβουν δεν θα έχουν στον (ήλιο μοίρα).

    Όμως θα τα φέρει έτσι Ο Θεός τα πράγματα που θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

    https://youtu.be/nOJ0eaCpnKE?si=yDRCNItJi8mraZvl

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...