Δύο χιλιάδες διακόσιους απεγκλωβισμούς από τον Ελληνικό στρατό στις πληγείσες περιοχές

Ο Ελληνικός στρατός μπορεί και το δείχνει κάθε ημέρα με την τεράστια προσφορά του στις πληγείσες περιοχές του θεσσαλικού κάμπου. Μέχρι στιγμής έχει διασώσει 2.200 άτομα από τις πλημμυρισμένες οικίες τους. Επίσης μέσα σε 30 ωρες κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς ολοκλήρωσε την εγκατάσταση μεταλλικής στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ στα Καλά Νερά, στο Πήλιο.

Η γέφυρα έχει μήκος 30 μέτρα και μπορεί να «σηκώσει» βάρος 16 τόνων, δηλαδή μπορούν να τη διασχίσουν ΙΧ αυτοκίνητα και ημιφορτηγά. 


Τα ΟΥΚ κάνουν έρευνες και διάσωση μέσα σε πλημμυρισμένες οικίες

Το συγκλονιστικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα απεικονίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα χωριά Αγία Τριάδα, Μεταμόρφωση και Μαραθέα.

Οπως φαίνεται, οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς μέσα στα σπίτια που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα, το νερό σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει μέχρι το ταβάνι, ενώ έπιπλα και αντικείμενα «κολυμπάνε» στα πλημμυρισμένα δωμάτια.

Οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) αναζητούν με φακούς ίχνη ζωής ενώ όπου δεν είναι εφικτός άλλος τρόπος πρόσβασης, επιχειρούν να εισέλθουν στα σπίτια από τα παράθυρα.


Σημειώνεται ότι η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών είναι εκείνη που εντόπισε και τα δύο θύματα, μητέρα και γιο, στην Μεταμόρφωση το πρωί της περασμένης Κυριακής.


Ανδρες του στρατού μεταφέρουν ηλικιωμένους στα χέρια, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα μπροστά στις εισόδους των σπιτιών τους. Από εκεί τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο με τα ειδικά οχήματα που έχουν σπεύσει στο σημείο για να συμβάλουν στην επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη.



Η Ζ Μακ η επίλεκτη ομάδα των ενόπλων δυνάμεων στην Καρδίτσα 

Η προετοιμασία της Μονάδας ήταν ταχύτατη και εντός των προβλεπόμενων χρόνων οργανώθηκε το επιχειρησιακό τμήμα και χωρίστηκε σε ομάδες 6 ατόμων. Φορτώθηκε το σύνολο των απαραίτητων υλικών μεταξύ των οποίων καταδυτικός και αναρριχητικός εξοπλισμός, συσκευές επικοινωνίας, τρόφιμα και φάρμακα, ιματισμός και φυσικά οι λέμβοι της Μονάδας με τις οποίες θα επιχειρούσαν οι Αμφίβιοι Κομάντος.Στο συντομότερο δυνατό χρόνο η φάλαγγα της Ζ’ ΜΑΚ έφτασε στην περιοχή με τελικό προορισμό το τελευταίο προσβάσιμο σημείο κοντά στο χωριό Παλαμάς. Εκεί στήθηκε η βάση του Λόχου, ξεφορτώθηκαν τα υλικά, οργανώθηκαν οι ομάδες και προχώρησε η ‘’δικτύωση’’ και επαφή με το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή αλλά και με τα Κέντρα Επιχειρήσεων της ΔΕΠ και του ΓΕΕΘΑ. Και ενώ η ευρύτερη περιοχή είχε μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη χωρίς ρεύμα και με κατεστραμμένο σχεδόν το σύνολο των υποδομών.




Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha για την συμβολή και δράση των ενόπλων δυνάμεων στον Θεσσαλικό κάμπο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...