Πώς έχει καταντήσει ετσι ο άνθρωπος !!Με αφορμή την σημερινή ομολογία του Σίμωνα Πέτρου

Με αφορμή την σημερινή ομολογία του Σιμωνα Πέτρου.

Πώς έχει καταντήσει ετσι ο άνθρωπος!

Κάποτε θεωρούσαν την αμαρτωλότητα τους εμπόδιο να κοινωνήσουν με τον Θεό. Ανάξιους τους εαυτούς τους για την παρουσία Του! ' Όλος ο κόσμος σώζεται κι εγώ χάνομαι'! Αυτό ήταν το σύνθημα των χριστιανών με την καθαρή, απλή , ευγνώμονη καρδιά. Αρχή σοφίας, φόβος Κυρίου, ήτοι χωρίς τον Θεό δεν μπορώ να υπάρξω , αφού το ότι Αυτός μόνος Είναι με καθιστά εξαρτημένο από Αυτόν.Άρα είμαι αποτέλεσμα της δικής Του θέλησης και δεν είμαι τίποτα χωρίς Αυτόν.Αυτό το γνώριζαν ακόμα και οι σοφοί εκτός της Πίστης. Τώρα η αμαρτωλότητα έχει ανάχθει σε προνόμιο και μέσο αναγνώρισης σπουδαίων ανθρώπων. 

Ο δικαιωματισμός είναι η νέα θρησκεία της μοντέρνας Εκκλησίας. Στην θέση του Θεού, ο οποίος έχει καταχθεί σε ένα συγκαταβατικό αγαθό πνεύμα , χωρίς απόλυτη παντοδυναμία και αγιότητα,ένα βολικό πρόσωπο, που μας ευλογει απαθέστατο και χωρίς προϋποθέσεις, εχουμε τοποθετήσει τους αδικαίωτους παραπονούμενους και παρεξηγημένους από τον κόσμο  εαυτούς μας. Φυσικά έχουμε αυτοαξία, αυτοζωΐα και αυτοσωτηρία ανεξάρτητα από την ύπαρξη του Θεού. Αυτή όμως είναι ακριβώς  η ουσία της προπατορικής αμαρτίας. Κρίμα.


π Παντελεήμων Κρούσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΒ Βασιλόπουλος – 25 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του καταστήματος στο Άγιον Όρος !!

Μετά από πολλές αντιδράσεις της Ι. Κοινότητας, η ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας υποκαταστήματος στις ...