Προσευχή στην Παναγία την Εγκυμονούσα – Αγαπώ τον Χριστό –

Προσευχή στην Παναγία την Εγκυμονούσα

Παναγία Δέσποινα, Άχραντε Θεοτόκε Μαριάμ, του Ουρανού και γης Βασίλισσα και πάσης κτίσεως Κυρία΄ η συλλαβούσα εν γαστρί τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, ευδοκία του Πατρός και επελεύσει Πνεύματος του Παναγίου ΄η κυοφορήσασα ασπόρως εν τη κοιλία σου τον Σωτήρα και Λυτρωτήν του κόσμου, τον συντρίψαντα το κράτος του θανάτου ΄η διανοίξασα ημίν τας πύλας του Παραδείσου, τας κλεισθείσας δια την παρακοήν των πρωτοπλάστων΄ η την αράν της Εύας εξαλείψασα και τα δάκρυα αυτής εις χαράν μεταβαλούσα ΄η καρπογονήσασα ημίν την αιώνιον ζωήν, και των άφθαρτων αγαθών κοινωνούς ημάς ποιήσασα, τω ασπόρω τόκω σου.

Σου δεόμαθα και Σε παρακαλούμεν Αγαθή ΄επίδε επί τους δούλους σου, τους ελπίζοντας εις Σε και πεποιθότας τη ση ευσπλαγχνία και θαρρούντας τη προς Θεόν, Ον εκυοφόρησας, ισχυρά σου μητρική παρρησία.

Και τας μεν στείρας και ατέκνους κόρας χαροποίησον, τη καλή ελπίδι και τη υπομονή ταύτας στερεούσα.

Εν δε τω φόβω του Υιού σου στήριξον τας καρδίας αυτών, ίνα πιστώς επικαλούμεναι το άγιον σου Όνομα, αξιωθώσι συλλαβείν εν γαστρί και καλώς κυοφορήσαι της ευλογίας την δωρεάν.

Αξιώσον αυτάς εν σωφροσύνη και συνέσει διάγειν τον της κυοφορίας επικείμενον καιρόν, και φθάσαι αισίως εις την καλήν και επιθυμιτήν ώραν του προσδοκώμενου τοκετού.

Ευτέκνους αυτάς ποίησον εις δόξαν του Υιού σου και Θεού ημών, του την ζωήν χορηγούντος τοις ανθρώποις και τα πάντα λυσιτελώς ημίν οικονομούντος, προς το συμφέρον εκάστου.

Αύθις δε καλλιτέκνους ταύτας ποίησον, ίνα εν επιγνώσει της αληθείας αναθρέψωσι τα τέκνα αυτών και εν τω φωτί της πίστεως οδηγήσωσιν αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...