Απόφαση ΣΟΚ – Η Βουλγαρία διώχνει τους Ρώσους ιερείς από το έδαφος της !! Αγαπώ τον Χριστό


Σε μια πρωτοφανής κίνηση με Ρωσοφοβικά κίνητρα προέβησαν οι Βουλγαρικές αρχές. Ο προϊστάμενος του συγκροτήματος Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκδιώχθηκε από τη Βουλγαρία σήμερα 

Στις 21 Σεπτεμβρίου, οι βουλγαρικές αρχές διέταξαν τον προϊστάμενο της Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Αρχιμανδρίτης Βάσιαν (Ζμέεφ) να εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό αναφέρει το Συνοδικό Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ).

Μαζί με τον ηγούμενο, οι υπάλληλοι του Μετοχίου πρέπει να εγκαταλείψουν τη Βουλγαρία εντός είκοσι τεσσάρων ωρών. Οι αρχές της χώρας δήλωσαν ότι η παρουσία του κλήρου της Ρωσική Εκκλησία στη Βουλγαρία αποτελεί απειλή για την κρατική ασφάλεια. 

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι"αυτά τα μέτρα επιβλήθηκαν σε σχέση με δραστηριότητες που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας". "Οι ενέργειες αυτών των ατόμων σχετίζονται με την εφαρμογή διαφόρων στοιχείων της υβριδικής στρατηγικής της Ρωσική Ομοσπονδία να ασκήσει στοχοθετημένο αντίκτυπο στις κοινωνικοπολιτικές διαδικασίες στη Βουλγαρία υπέρ των ρωσικών γεωπολιτικών συμφερόντων", ανέφερε η Ρωσική Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας σε δήλωση.

Το Πατριαρχείο Μόσχας χαρακτήρισε την απέλαση των ιερέων "μια εξωφρενική πράξη που υπαγορεύεται από Ρωσοφοβικά κίνητρα και επιθυμία να διαγραφούν οι ένδοξες σελίδες της κοινής ιστορίας".

"Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διαμαρτύρεται έντονα για την αδικαιολόγητη απέλαση των εκπροσώπων της από τη Βουλγαρία. Η εκδίωξη του κλήρου, του οποίου η αποστολή είναι να υπηρετεί τον Θεό και τους ανθρώπους, να κηρύττει την ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών, είναι μια εξωφρενική πράξη που υπαγορεύεται από Ρωσοφοβικά κίνητρα και επιθυμία να διαγράψει τις ένδοξες σελίδες της κοινής ιστορίας της Βουλγαρίας και της Ρωσίας", αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕΣ.

Όπως είπε νωρίτερα η ρωσική πρέσβειρα στη Βουλγαρία Ελεονόρα Μιτροφάνοβα, οι κληρικοί της Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κλήθηκαν στην υπηρεσία μετανάστευσης, μετά την οποία τους έβαλαν σε ένα βαγόνι και τους πήγαν σπίτι για να μαζέψουν πράγματα, μετά θα τους πήγαιναν στην εκκλησία και μετά στα σύνορα με τη Σερβία.

Σύμφωνα με το ΤΑΣ, η Ρωσική Πρεσβεία δήλωσε ότι "οι βουλγαρικές αρχές έχουν λάβει αγενείς, κατάφωρες ενέργειες για να εκδιώξουν από τη χώρα τον πρύτανη της Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σόφια Αρχιμανδρίτη Βασιανό και δύο υπηρέτες της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου των Μύρων".

"Το βάναυσο μέτρο Αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβαν οι βουλγαρικές αρχές αποσκοπεί στην υπονόμευση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφών εκκλησιών, με στόχο να στρέψουν τους αδελφικούς λαούς που συνδέονται με μια κοινή ιστορία και μια ενιαία πίστη ο ένας εναντίον του άλλου. Είμαστε σίγουροι ότι τα σχέδια των εμπνευστών αυτής της επιθετικής πράξης θα ηττηθούν. Τα Πατριαρχεία της Μόσχας και της Βουλγαρίας θα διατηρήσουν την αιώνια κοινότητά τους και δεν θα θυσιάσουν την ιστορική μνήμη των λαών μας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...