Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος : Έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός του Νοσοκομείου στην Γάζα


Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας  Θεοδόσιος
«Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ανθρώπους με ζωντανή συνείδηση στον κόσμο μας να εργαστούν για τη διακοπή της επιθετικότητας

Ιερουσαλήμ -  Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος δήλωσε σήμερα το πρωί ότι το Νοσοκομείο Al-Ahly στην πόλη της Γάζας, το οποίο βομβαρδίστηκε χθες το βράδυ με έναν πρωτόγνωρο βάρβαρο τρόπο, είναι ένας αραβικός χριστιανικός θεσμός στη Γάζα, ο οποίος έχει εξυπηρετήσει όλους τους ανθρώπους μας για πολλούς χρόνια.
Ο βομβαρδισμός αυτού του νοσοκομείου, που οδήγησε στην άνοδο εκατοντάδων μαρτύρων, για να μην αναφέρω τους τραυματίες και την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε στο κτίριο, είναι έγκλημα πολέμου με όλες τις σημασίες της λέξης. Οι πόλεμοι έχουν πάντα την ταυτότητά τους, τα νοσοκομεία, οι οίκοι λατρείας και οι άλλοι θεσμοί έχουν την ιερότητα και την ασυλία τους σε κάθε πόλεμο.
Φαίνεται όμως ότι η κατοχή δεν σέβεται αυτούς τους ανθρωπιστικούς προβληματισμούς και έχει σκοπό να σκοτώσει και να εξευτελίσει τα παιδιά του λαού μας στον τομέα.

Στέλνουμε συλλυπητήρια στον αδελφό μας, Αρχιεπίσκοπο Hossam Naoum, καθώς και στους επιζώντες των επισήμων και εργαζομένων αυτού του νοσοκομείου, οι περισσότεροι από τους οποίους σκοτώθηκαν με φρικτό βάρβαρο τρόπο.

Οι δηλώσεις περιφρόνησης και άρνησης δεν είναι πια αρκετές, και το αίμα του λαού μας ρέει στη Γάζα, όπου η τεράστια καταστροφή και οι μαρτύροι είναι κατά χιλιάδες, για να μην πω για αυτούς που βρίσκονται υπό καταστροφή, και κάθε ώρα ένας νέος βομβαρδισμός, νέα σφαγή και νέα παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υποστηρίζουμε τη βία, τη δολοφονία και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά υποστηρίζουμε το έλεος, την αγάπη και την αδελφοσύνη, και δεν μπορούμε να σιωπούμε και να παρακολουθούμε ποια φρικτά εγκλήματα διαπράττονται στους ανθρώπους μας.

Οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί σε αυτή τη χώρα είναι υπερήφανοι για τον χριστιανισμό τους και υπερήφανοι που ανήκουν στην Παλαιστίνη και τον δίκαιο σκοπό της, και η φωνή μας πρέπει πάντα να είναι μια δυνατή φωνή στην ερημιά αυτού του κόσμου απορρίπτοντας αυτήν την αδικία, και την καταπίεση.

Στέλνουμε θερμή και επείγουσα έκκληση σε όλες τις θρησκευτικές αναφορές στον κόσμο μας, ειδικά στις χριστιανικές πνευματικές αναφορές στη Δύση στην Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και άλλα μέρη, να υπάρχουν πιο ξεκάθαρες και τολμηρές συμπεριφορές και να απαιτήσουμε να σταματήσει αυτή η επιθετικότητα και αυτός ο πρωτοφανής σχηματισμός του Παλαιστινιακού μας άνθρωποι.

Σταματήστε αυτή την επιθετικότητα και σταματήστε τη μηχανή του μαστιγώματος και του φόνου. Οι άνθρωποί μας στη Γάζα είναι ειρηνικοί άνθρωποι και εκείνοι που σκοτώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία είναι πολίτες, ειδικά παιδιά και γυναίκες.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι το έγκλημα της εποχής, ένα φρικτό έγκλημα κατά του ανθρώπινου δικαιώματος και εθνοκάθαρση σε μια εποχή που κάποιες δυτικές χώρες τραγουδούν αυτό που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα, πού είναι λοιπόν αυτά τα δικαιώματα για τα οποία μιλάτε και συμβαίνουν στη χώρα μας και στην ιερή γη μας και ιδιαίτερα στη Γάζα.

Προσευχόμαστε στον Θεό να σταματήσει αυτή η επιθετικότητα, το δικαίωμά μας στο αίμα και να σταματήσουμε την καταστροφή, δεν είμαστε σε θέση να δούμε τις φρικτές εικόνες του τι συμβαίνει στη Γάζα, πόσο ελεύθεροι είναι οι αδελφοί μας που ζουν εκεί οι βόμβες πέφτουν πάνω τους ενώ βρίσκονται στα σπίτια τους, νοσοκομεία και μέρη που υποτίθεται ότι είναι ασφαλή, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι .

Είθε ο Θεός να βοηθήσει τους ανθρώπους μας στη Γάζα, και να λυπηθεί τους μάρτυρές μας, να θεραπεύσουν τις πληγές μας, υπομονή για τους τραυματίες μας, και ελεύθεροι από τα παιδιά του αραβικού έθνους μας και τους φίλους μας παντού, που αψηφούν όλους τους περιορισμούς και λένε τον λόγο της αλήθειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, νίκη και αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό μας.

Αρνούμαστε να σκοτώσουμε αμάχους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη σχέση τους, και αρνούμαστε την καταπάτηση ανθρώπινων όντων και απαιτούμε σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα αποτελεί παραβίαση όλων των συνόρων και αποτελεί παραβίαση της ανθρώπινης και ηθικής γνώσης.

Δεν θα πω ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τη Γάζα, επειδή οι πόνοι της Γάζας είναι οι πόνοι μας, και οι πληγές της είναι οι πληγές μας, και είμαστε όλοι στην καρδιά αυτού του δεινού, αλλά οι άνθρωποι μας στη Γάζα αξίζουν από εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά εκείνους που βρίσκονται υπό τον βομβαρδισμό, που υπόκεινται σε αυτές τις σφαγές και αυτά τα φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΒ Βασιλόπουλος – 25 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του καταστήματος στο Άγιον Όρος !!

Μετά από πολλές αντιδράσεις της Ι. Κοινότητας, η ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας υποκαταστήματος στις ...