Κίεβο - Θέτουν εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο

Ουκρανία - εκτός νόμου η Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία με ψήφους «267 υπέρ»

Βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού του Κιέβου πρότειναν πριν λίγο νομοθεσία που θέτει εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που όπως αναφέρουν συνδέεται με το πατριαρχείο της Μόσχας, καθώς το Κίεβο δεσμεύεται να διακόψει τους δεσμούς με ιδρύματα που θεωρεί ευθυγραμμισμένα με τη Ρωσία.

«Το σχέδιο νόμου αριθ. 8371 για την απαγόρευση των θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση. 267 (ψήφισαν) υπέρ», δήλωσε ο βουλευτής Yaroslav Zhelezniak στο Telegram.

Αναμένονται σφοδρές διώξεις ιερατείου, μοναστηριών και εκατομμυρίων εκκλησιών της κανονικής Ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας. Είδη υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από ιερείς και εκατομμυρίων πιστών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα πρέπει να γίνει δεύτερη ανάγνωση. Ως εκ τούτου, παραμένει σχέδιο νόμου και πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας και περιέχει σημαντικές ελλείψεις στη νομική τεχνική και δεν συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Σύνταγμα της Ουκρανίας.


Το σχέδιο νόμου αριθ. 8371, το οποίο, όπως σημειώθηκε, απαγορεύει τις δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με το επιτιθέμενο κράτος, αποσκοπεί ουσιαστικά στην απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και παραβιάζει τα δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας των Ουκρανών πολιτών που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας .


Τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι αυτός ο νόμος θα εφαρμοστεί στην Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια ανεξάρτητη και ανεξάρτητη Εκκλησία. και προσπαθούν σκόπιμα να την  περάσουν ως Ρωσική. Κληρικοί και θρησκευόμενοι που είναι πολίτες της Ουκρανίας στιγματίζονται ως πράκτορες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Στην πραγματικότητα, αυτό το σχέδιο νόμου δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Σύνταγμα της Ουκρανίας (άρθρο 35), καθώς κανένα από αυτά τα έγγραφα δεν προβλέπει τη δυνατότητα απαγόρευσης του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...