Έκανα λάθος λένε οι Ισραηλινοί – Στόχευαν κέντρο της Χαμάς και ΟΧΙ την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου

Για το πολύνεκρο χτύπημα στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα τοποθετήθηκε ο ισραηλινός στρατός, ισχυριζόμενος ότι το εν λόγω κτίριο δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος της αεροπορικής επιδρομής και πως από τα πυρά της αεροπορίας, υπέστη φθορές μόνο ένας τοίχος. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα μαχητικά του αεροσκάφη προσπαθούσαν να χτυπήσουν ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς το οποίο βρισκόταν κοντά στην εκκλησία. Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι το εν λόγω κέντρο εμπλέκεται στην εκτόξευση ρουκετών και όλμων προς το Ισραήλ.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ένας τοίχος μιας εκκλησίας στην περιοχή του κέντρου υπέστη ζημιές. Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με θύματα. Το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέταση. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η εκκλησία δεν ήταν ο στόχος του πλήγματος», ανέφερε ανακοίνωση που επικαλούνται οι New York Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...