Η Αγάπη κάνει την οικογένεια ; "Η οικογένεια έχει μεγάλη αξία. Είναι ιερός θεσμός"


Ωραίο το παραμύθι κ η στημένη νεοταξιτικη ατάκα "η αγάπη κάνει την οικογένεια ". Την οικογένεια από καταβολής κόσμου την κάνει ο πατέρας , η μάνα κ το παιδί. Κάπως έτσι ήρθες κ εσύ σε αυτό τον κόσμο  Εσύ κ τα αφεντικά σου, θέλεις να εξαφανιστεί η λέξη "Μάνα", η λέξη 'Πατερας" κ φυσικά να διαγραφεί από τη βιβλιογραφία ότι αναφέρεται σε αυτά τα πρόσωπα κ για τη σημασία τους στην υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός παιδιού. Βασικά ο στόχος είναι η πλήρης διάλυση της οικογένειας ως πρωταρχικού κυττάρου της κοινωνίας. Μάλλον θα έχετε βρει κ "επιστήμονες" , ίδιου βεληνεκούς με αυτούς του Προβιτ, που θα βεβαιώσουν το αφήγημα. Επίσης είναι εντυπωσιακό που βγάζεις τέτοια απαξίωση για το πρόσωπο που λέγεται "γυναίκα " - "μάνα '. Θέλεις να μετατραπεί σε ένα "εργοστάσιο" αναπαραγωγής , να χάσει την εκ φύσεως σύνδεση της με τον άνθρωπο που κυοφορεί κ ψυχρά ως ρομπότ να προσφέρει τη μήτρα της στα άρρωστα σχέδια των αφεντικών σου. Θέλεις μια κοινωνία που ,άκουσον άκουσον, το κράτος θα ψηφίσει νόμο που θα στερεί από έναν άνθρωπο τη μάνα η" το πατέρα κατά περίπτωση κ ανάλογα με το σχήμα του ομοφυλου ζευγαριού!!!

 Αλήθεια, υπάρχει κάτι πιο απάνθρωπο κ πιο βίαιο στη ζωή ενός παιδιού??? Κ αυτό εσύ το ονομάζεις "αγαπη'!!! Κ για πες μας δικαιωματιστη, ΠΟΙΟΣ θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του κάθε νέου παιδιού που μια μήτρα ξένη θα το αναπαράγει , τα δικαιώματα του να επιλέξει το περιβάλλον που θα μεγαλώσει ??? Το δικαίωμα του να λέει "μανα" κ "πατέρα " ??? Αλλά ξέχασα , δικαιώματα στον κόσμο που ετοιμάζεται, θα έχουν μόνο όσοι συμφωνούν μαζί σας. Ένας άνθρωπος κενός περιεχομένου είσαι , ένα προϊόν που προσπαθούν να προωθήσουν , χρήσιμο εργαλείο για τη παγκοσμιοποίηση κ τα σχέδια της.

Η οικογένεια έχει μεγάλη αξία. Είναι ιερός θεσμός. Είναι αναμορφωτική δύναμη. Ενεργεί στις εύπλαστες ψυχές των τέκνων η σωστή οικογένεια λίαν ευεργετικά. Οι γονείς δεν είναι απλώς αριθμοί και βιολογικοί γεννήτορες. Είναι ο πατέρας και η μητέρα ιερά πρόσωπα. Ο πατέρας είναι ο κυβερνήτης στο σπίτι και η μητέρα η ύπαρχος. Μαζί δημιουργούν την χρηστή οικογένεια. Ο πατέρας είναι ο νούς του σπιτιού, η μητέρα η καρδιά αυτής. Καί βέβαια η τάξη στο σπίτι σ’όλα τα ζητήματα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σπιτιού. Στην οικογένεια πρέπει να επικρατεί φιλοπονία, πειθαρχία, υπακοή, σεμνότητα βίου, φόβος Θεού. Αλλά το σπουδαιότερον για τους γονείς καθήκον είναι η χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Οι γονείς οφείλουν να μορφώνουν τα παιδιά τους ‘’εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου’’ ως λέγει ο Απ. Παύλος. Να οδηγήσουν τα παιδιά στον Χριστό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν. Οι γονείς θα κριθούν όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για το αν καθοδήγησαν χριστιανικά τα παιδιά τους. Ο αφήνων στην αμαρτία τα τέκνα του, στην ασέβεια και στην αθεΐα εκλέγει δυστυχή οδό. Καθήκον των γονέων να εκκλησιαστικοποιήσουν τα παιδιά. Ν’ αγαπήσουν την Εκκλησία. Να βρούν το Θεό και να υπακούσουν στο Θείο θέλημά Του. Η παιδαγωγία στην αρετή είναι η καλλιτέρα επένδυση για το μέλλον των παιδιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π.Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Αναστάσιμη χαρά από τον τάφο του Κυπριανού! - Συνέντευξη με τον π. Χριστόδουλο | Νεολαία ΝΙΚΗΣ Περιγραφή: Νεολαία ακούει; Πάμε να επενδύσουμ...